Nog hoop voor TruckCity

Geplaatst op 11 juni 2010 in de categorie Economie, Nieuws
Laatste update van dit bericht: 11 juni 2010 om 00:28 uur

Afgelopen jaar werd het plan voor een grote beveiligde vrachtwagenparkeerplaats in Weert nog van tafel geschoven. Dit omdat het plan te weinig arbeidsplaatsen met hectare zou opleveren en de natuur in het gedrang zou komen.

De boogde locatie ligt direct langs een natuurgebied waar ook de Tungelroyse beek stroomt. Afgelopen avond stemde de gemeenteraad dan ook tegen de beoogde locatie zodat de natuur geen schade lijd. De raad benadrukte unaniem dat een TruckCity nog altijd zeer welkom is in Weert. TruckCity zou volgens diverse berekeningen van o.a. het MKB Weerterland 100 – 180 arbeidsplaatsen kunnen opleveren.

De beveiligde parkeerplaats zal voor ongeveer 400 vrachtwagens plaats moeten gaan bieden. De chauffeurs zullen alle nodige voorzieningen zoals een restaurant, omkleed/doucheruimtes, sportruimtes enz. tot hun beschikking moeten krijgen.

Het college van B&W gaat bekijken of er een andere locatie mogelijk is in de regio Weert om een TruckCity langs de A2 te realiseren. Het zou kunnen zijn dat de parkeerplaats in een andere gemeente komt te liggen, maar de Weerter werkgelegenheid zal ervan moeten kunnen profiteren.

Share Button


Bijdrage van:

Tags: ,

Heb je een nieuwstip? Laat het ons weten!
Als dank verloten we elke maand een vlaai van Bakker Vries onder de tipgevers.

4 Reacties op “Nog hoop voor TruckCity”

 1. badhandook zegt:

  Zijn ze van hun geloof gevallen? Prachtig nieuws voor Weert!! :cute

 2. Martijn zegt:

  Eindelijk wordt dat gaspendaal eens goed ingetrapt in Weert. Alleen nu oppassen dat we niet geflitst worden (te snel groeien).

 3. Yorkoo zegt:

  Een jaar of 3 geleden ben ik hierzelf ook mee bezig geweest samen met mijn compagnon, maar toen was het allemaal onmogelijk. Nu komt er een bedrijf met een hoop poen en dan lukt en gaat alles. Schandalig dat Weert zo met de beginnende ondernemers omgaat. Zoals ze vaker zeggen “de rijken worden rijker en de armen worden armer” bah bah.

  • badhandook zegt:

   En we hebben een nieuwe gemeenteraad en wethouders, lijkt mij dat dit ook meespeelt.Partners van Weertdegekste.nl: