Gisteravond vond er een informatieavond plaats over het nieuwe nog te bouwen stadhuis in Weert. De avond trok ruim 120 belangstellenden en ging voornamelijk over de planning en de verkeersmaatregelen. Verder werd het definitief ontwerp bekend gemaakt.

Afgelopen maanden zijn de kabels verlegd en is het trafohuisje op het Wilhelminaplein verplaatst. Gisteren werden de bomen gekapt en vandaag is men begonnen met de sloop van de woningen aan de Wilhelminastraat.

Na de ‘bouwvak’ wordt het parkeerterrein gestript en vervolgens gesloten voor ontmanteling en bodemsanering. In oktober zal het oude belastingkantoor tegen de vlakte gaan. Medio december gaat men starten met de bouw. Allereerst zal er een bouwwand in de grond worden geplaatst en dit zal naar verwachting 3 maanden in beslag nemen, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wat betreft het verkeer worden de ‘groentijden’ van de stoplichten aan de parallelweg aangepast. Dit betekent dat het verkeer op de Driesveldlaan beter kan doorstromen, echter moet men bij het station rekening houden dat men langer stil staat.

Het bouwverkeer wordt geleid vanaf de Eindhovenseweg, naar het bouwterrein en vervolgens terug via de Parallelweg naar de Ringbaan.

Omwonenden maakte zich zorgen over de eventuele schade die hun woningen oplopen tijdens de bouw. De aannemer zal een film laten maken van de huidige staat van de woningen zodat wanneer er schade voorkomt bewoners hierop terug kunnen vallen.

Verder bleek er nog bezwaar te zijn tegen de woontoren die naast het stadhuis zal komen. Sommigen bewoners betreuren dat ze de Martinuskerk niet meer kunnen zien en anderen zijn bang dat hun privacy verloren gaat wanneer men vanuit de woontoren bij hen naar binnen kan kijken. Hiervoor loopt momenteel nog een procedure bij de Raad van State en bestaat theoretisch nog de kans dat de woontoren niet door gaat. ‘Echter is er al een bezwaar tegen de woontoren afgewezen door de Raad van State’ aldus de woordvoerster van de gemeente.

Tijdens de avond werd ook het definitieve ontwerp getoond. Hieronder enkele foto’s van het ontwerp. Wanneer de schetsen in betere kwaliteit beschikbaar zijn zullen deze op Weertdegekste.nl worden geplaatst.

 • Martijn

  Dat wordt plots heel modern voor Weert.

  Ben benieuwd of de tekeningen een beetje stroken met de werkelijkheid.

 • De “toren” zover je van toren kan spreken oogt nog wat massief. Jammer dat er zoveel angst heerst over hoogteaccenten in bouwprojecten in Weert. Het gros van de tegenargumenten zijn ongefundeerd.

  @WDGcrew:
  Is er ook iets gezegd over de bouw van de commerciële ruimten en appartementen? Wanneer start deze?

  • Sjoerd

   Ze hebben wel de opleverdatums genoemd. De oplevering van de parkeergarage is in 2012, het stadhuis in de tweede helft van 2013 en de woningen / commerciele ruimten eind 2013.

   • Sorry voor de vele vragen, ik heb er helaas niet naar toe kunnen gaan. Wat is er gezegd over de planning van de openbare ruimten?

    • Sjoerd

     Daar is Weertdegekste ook voor. Als we vragen kunnen beantwoorden doen we dat graag.

     Maar het plan voor de openbare ruimte zit nog in de conceptfase. Momenteel overlegt men nog over ‘waterpartijen’ e.d. Wanneer dit plan klaar is is niet bekend gemaakt.

     • Thanks 🙂 Herstel van de grachten? 😀