Update – Het college van burgemeester en wethouders heeft een principe-besluit genomen over de vestiging van een Lidl supermarkt in Weert. De winkel komt op de locatie van Vadah Autocenter Weert B.V. aan de Ringbaan-West 15. Lidl is hierover in gesprek met de eigenaar van het perceel.

Deze ontwikkeling biedt kansen voor de aangrenzende wijk Keent en de herontwikkeling van de huidige locatie van basisschool Het Dal en omgeving. Deze locatie komt namelijk vrij als gevolg van de bouw van de nieuwe brede school Markeent.

Beide ontwikkelingen kunnen elkaar versterken en de kans wordt geboden om de groene ruimte te vergroten en de woonkwaliteit in dit gebied te verbeteren. Hoewel de winkel georiënteerd zal worden op de Ringbaan-West streeft de gemeente ernaar ook een verbinding voor langzaam verkeer te maken met de wijk Keent. Samen met Wonen Weert, als bezitter van veel woningen in dit gebied, wordt hier op termijn verder invulling aan gegeven.

Voor het realiseren van de beoogde ontwikkeling is een herziening van het bestemmingsplan vereist. Daarbij hoort ook een publiekrechtelijk traject. Er komt dus nog een mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen en het instellen van beroep.

De nieuwe vestiging van Lidl zal enkele tientallen nieuwe arbeidsplaatsen in Weert opleveren. Daarnaast wordt het nieuwe filiaal gebruikt voor opleidingen en trainingen van werknemers. Als gevolg van deze ontwikkeling zal Vadah Autocenter Weert B.V. verhuizen naar de autoboulevard op Kampershoek.

Bron: Gemeente Weert | Foto: Google Streetview

 • BRILJANT!!!!!! :lol :lol

 • madmax

  Dat zou te gek zijn. GEWELDIG!!!!

 • iemand

  mooi en wanneer moet dit dan allemaal gaan gebeuren??

 • Zit de Ford hier dan niet meer? In elk geval een goed plan waarbij wel aandacht moet komen voor de verkeersafwikkeling en verkeersveiligheid van met name de scholieren van het BC.

  • dropsleutel

   Ik denk dat de Lidl straks een stormloop krijgt van de BC jeugd die goedkope energydrank zullen inslaan. Dus extra aandacht voor de verkeersveiligheid zal zeker een noodzaak zijn.

   Maar een mooie locatie hoor! Ze hebben zelfs dan een eigen afrit komende vanaf de Ringbaan Zuid 😉

 • Klikklik

  Inderdaad superlokatie, met voldoende (gratis) parkeergelegenheid.
  En de Aldi zou toch kunnen verhuizen naar Leuken, daar staat nog een lege showroom achter die fietswinkel aan de ringbaan.
  Hopelijk trekt de gemeente de plannen door, om alle grote supers ergens aan de ringbaan te laten situeren.

 • Peter the Mailer

  Mooi toch….

 • Martijn

  Lekker veilig daar bij het BC.

  Als ze de verkeerssituatie niet flink aanpakken wordt het daar net zo klote als bij het winkelcentrumpje nabij de PvH.

  Maar het moet best kunnen op die locatie lijkt me. Buiten het centrum, niet midden in een woonwijk en aan de ringbaan. Al had ik het dan wel liever iets verderop gezien richting Stramproy. In de buurt van die wasstraat. Daar ligt grond zat om zoiets te bouwen met een veel veiligere oversteek.

  Meer enfin. Het komt en het komt in ieder geval niet op een slechte locatie. 🙂

 • kaky

  eindelijk :djg daar hebbben we lang op moeten wachten, nu maar hopen dat alles snel gerealiseerd kan worden :grr :dj :feest

 • eurootje

  Ineens een nieuwe Aldi en Lidle in Weert. helemaal niet nodig, want ze verkopen alles voor exact dezelfde prijs.
  Ik heb het zelf getest in Roermond.Laten we het gewoon alleen bij de Aldi houden, dan hebben de supermarkten ook nog een bestaan. Anders vrees ik dat de toekomstige Jumbo {nu nog de super]geen lang bestaan zal hebben.En dat zal toch ook niet de bedoeling zijn.

  • Als die ondernemers dat nodig vinden heb ik en jij daar weinig tegen in te brengen mits je aandeelhouder bent.

 • Martijn

  Schrijf anderzijds het Uwv kantoor maar alvast uit.
  Die neigen naar een vertrek naar Roermond.

  Hebben we dadelijk meteen na oplevering van de PvL een leeg kantoor. Dat kantoor wat bovenop gebouwd werd was namelijk bedoeld om het Uwv in te vestigen.

  Gaat weer lekker. Een stad vol supermarkten, maar een beetje naamhoudende kantoren.. ho maar.

  • Zo’n welingelicht clubje heeft gezegd dat het UWV voor Weert behouden zou blijven.

   • Martijn

    Laten we het hopen. Anders krijgen we opnieuw een deuk in onze reputatie.

    Maar garanties krijg je niet meer.

    • Overigens was het nog mooier geweest als men aan het kerkplein in Keent een vestiging had kunnen openen. Nu heeft men daar een duur betaald wijkgebouw neergezet van onze belastingcenten.

     • Leo

      :gaaap