Omwille de bezuinigingen wil het college van B&W het huidige beleid voor de fietsenstallingen op de schop gooien. Het college heeft nu een bezuinigingsvoorstel ingediend.

Per 1 januari 2012 zal volgens het voorstel de fietsenstalling aan het Raphaelpand (achter de Hema) worden opgeheven. De stalling aan de Hegstraat blijft in zijn huidige vorm voortbestaan en zal worden bewaakt tegen een vergoeding van 50 eurocent per fiets.

Een van de redenen voor de bezuiniging is het vervallen van de subsidie voor ID-banen (in- en doorstroombanen). De exploitatiekosten voor de stallingen bedragen naar schatting 150.608 euro in 2012. Met het vervallen van de subsidie zullen de kosten in 2013 stijgen naar 266.608 euro.

De stalling aan het Raphaelpad zal verdwijnen en onlangs zijn de stallingbeugels voor de Hema verwijderd. Daarom wil de gemeente op het trottoir van de Wilhelminasingel ter hoogte van de Nieuwe Markt een aanvullende fietsparkeervoorziening aanleggen. Deze zal in het voorjaar van 2012 worden aangelegd.

Het voorstel moet nog worden goedgekeurd worden door de gemeenteraad. Er kunnen dus nog wijzigingen plaatsvinden in het voorstel.

 • Gebruikersnaam

  Is dit al het werk van de nieuwe “Parkeer manager” ??

  • Truitje

   dan is deze niet goed bezig:):)

 • Truitje

  Jaren geleden betaalde je een 20 cent en kon je een knipkaart kopen, ineens werd het gratis om het fietsen te bevorderen. Nu weer betalen en een stalling weg:(:( Wordt en dan weer een knipkaart ingevoerd?? weet je wat dat allemaal kost??
  Kunnen ze dan het Rhapaelpad niet betegelen en behouden of gaan ze op de nieuwe markt/Wilhelminasingel weer het wiel opnieuw uitvinden want daar zijn regeringen/gemeentes ontzettend goed in. Kost toch ook weer veel geld:(
  Misschien is het soms handig om dingen bij het oude te hebben gelaten. Ik persoonlijk vind 50 ct niet veel hoor, dit even terzijde. Dat de ID-banen verdwijnen is jammer van alle inspanningen van voorgaande jaren.

  Er zal wel weer veel wild geparkeerd worden??

 • carool

  Nou nou. Het moet niet erger worden anders gaan de inwoners van Weert nog verhuizen en zitten ze daar met een dure Poort van Limburg en niet te vergeten dat te dure STADHUIS!!!!!!!!!!!!
  Parkeergeld voor de auto DUURDER
  Parkeergeld fiets OPNIEUW INVOEREN

  Op deze manier krijg je natuurlijk helemaal geen mensen die in de stad die lege winkels willen huren. We gaan maar naar de omliggende Gemeenten, gezellig knus en alle winkels vol !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • RobinT

  Begint eindelijk de fietsenstalling aan ‘t Raphaelpad ook regelmatig vol te stromen met fietsen, halen ze ‘m weer weg. Fietsen op de Wilhelminasingel ter hoogte van de Nieuwe Markt? Dat zal de looproute voor voetgangers wel weer ten goede komen?!

  Ieder nadeel heb z’n voordeel … kan die parkeermanager tenminste weer z’n eigen salaris terugverdienen met ‘t uitschrijven van bonnetjes wegens verkeerd gestalde fietsen omdat er te weinig fietsenklemmen beschikbaar zijn.
  Misschien de achterliggende gedachten van onze heren en dames politici?!

 • twinneke

  Nou dan wordt het weer een zooitje .Heb je wel is gekeken op de plek waar voorheen the its zat.Ze halen een stalling weg voor de hema waar zogenaamd mensen last van hadden ,ik vind de plek iets verderop overlastgevender en mensen pleuren(sorrie ffe plat 010 taal er tussen door) die fietsen maar te pas en te onpas er tussen.Echt je zou er is foto’s van moeten maken,wat een chaos dat is op die plek.Zet je daar je fiets ,mag je blij zijn als die er niet gehavend al dan niet met slag in het wiel er uit komt.

  Ik zette hem geregeld in de bewaakte stalling en het maakt mij ook niks uit als ik voor moet betalen,maar er zijn gewoon veel te weinig fietsrekken.Rond het stadhuis en kruidvat bomvol.Als je niet uitkijkt ligt je goed gestalde fiets op de grond ,laten ze je band leeg lopen ook zo wat onlangs mee gemaakt blijf er met je fikken van af :hmmm of je fiets zit klem omdat iemand hem er zo nodig met grof geweld tussen moet pleuren.

  Waarom idd de oude lokatie niet behouden??? waarom zo nodig weer elders een bewaakte betaalde stalling maken.Naar mijn mening zit die ene er goed.

  Doek dat vreselijke ding daar voor de voormalige it op of wat zit daar nu eea heren kleding winkel Jack en Jones of zo ,dat ding vind ik echt een doorn in het oog.Veel te krap.
  Ik snap niet waarom mensen last hadden van die bij vlakbij de hema zo overlastgevend was deze naar mijn mening niet.
  Bij die andere is de doorgang veel te smal en de stalling te klein en mensen zijn te lui om hem een paar meter verder op gratis te stallen en hij wordt bewaakt ook nog.

 • twinneke

  Laat ze van de raad deze reacties op wdg maar is lezen de mening van de burgers die eea ervaren.Echt het is een zooitje behoud aub de huidige bewaakte stalling en haal die ene weg zie net die foto boven het stukje en ja zo is het daar elke dag.
  Je kan je kont er niet keren en hulpdiensten kunnen daar amper bij als er iets gebeurt.
  Ik weet het is een mentaliteit nou ja welke mentaliteit van de burgers,maar in veel gevallen zit die mentaliteit bij diversen in verweggistan.
  Er moeten meer fietsenstallingen komen het huidige aanbod is echt veel en veel te klein.En aub laat ze niet over promenades fietsen.Behoud zoals het is dat het niet mag en zelfs dan nog word je als je niet uitkijkt van je sokken gereden en zeg je er wat van krijg je nog een grote bek toe of een voor velen bekend gebaar met de middelvinger.Word je niet bijna van je sokken gereden door eea opgevoerde lijkt het wel scootmobiel ,zijn het wel fietsers jong of oud hoe zo jeugd van tegenwoordig .Ik betrap vaker oudere mensen fietsend over de promenades die er flink op los trappen en maar mopperen als je toevallig voor hun loopt.Of scooterjeugd met of zonder petje die over promenades scheuren zelfs als het drukker is of met kermis ook al meegemaakt.

  • beste twinneke, dit raadslid leest de reacties. sp pvda en d66 hebben eerder al met succes de fietsenstalling ‘gratis’ gekregen, dus zullen er ws. ook voor pleiten om t zo te houden, wel van 2 naar 1 denk ik

   • twinneke

    Fijn dat jullie er mee bezig zijn complimenten .

    Dat je er voor moet betalen maakt mij echt niet zo veel uit, zou fijn zijn als het gratis is,maar een klein bedragje maakt mij ook niet heel veel uit als je je fiets veilig kunt stallen,maar dat je je fiets amper fatsoenlijk in de stad kunt stallen is minder.Ik zet zo wie zo vaak de mijne in de bewaakte stalling.
    Die paar keer dat ik dat niet deed vond ik mijn fiets nog net niet helemaal vernaggeld terug.Of ze laten de band leeg lopen pfff wat een lol NOT.Kon je lopend naar huis,niet handig met rugklachten etcc en ik heb een fiets met lagere instap dus dan zou je denken dat ze nog een beetje respect zouden kunnen opbrengen not dus.

    Die stalling bij de voormalige it is echt fc knudde.Dan zie je geen stadswachten of boa’s gele kaarten uitdelen of zelfs fietsen weghalen die verkeerd gestald zijn.Je breekt er op een willekeurige dag echt letterlijk en figuurlijk je nek over de fietsen.Daarom snap ik niet waarom die vlak voor de hema weg is daar was meer plek en volgens mij had niemand daar overlast van.Ik heb dat op die plek nooit als overlast ervaren eerlijk gezegd.Wel die plek die er nu is op dat smalle strookje.

 • twinneke

  Nou die foto boven het stukje dekt de lading je kan er bijna een bedenk een onderschrift foto van maken. :cute

 • Gerard

  Ik snap het probleem niet. Hang er dan een camera neer zodat achteraf opsporen fietsendieven makkelijk wordt. Laat de fietsenstalling daar nou gewoon staan.

  Het is in elk geval een manier om de parkeermanager aan het werk te krijgen; immers kan je weer net zo goed met de auto naar de stad.

 • Hmm iemand probeert hier mijn werk als Manager parkeerbeheer al in te vullen…..

 • Dit is een heel slecht voorstel. Er worden in de buurt van de Singels (vooral bij de bieb) al regelmatig fietsen gestolen. Bij een goed beleid voor de binnenstad hoort gewoon zo’n service. Hier moet de raad gewoon dwars voor gaan liggen.

  • pietertje

   Volledig mee eens Jeffreye!

   Ik heb een paar weken geleden weer een paar 100 euro mogen uitgeven omdat iemand anders mijn vorige fiets blijkbaar veel harder nodig had.

   Netjes in het fietsenrek geplaatst (omdat de heren ambtenaren je fiets zélf weghalen als je hem voor jou in het zicht plaatst, maar dus buiten de rekken) en weg was ‘ie.

   Super Weert. Applaus. De volgende fiets declareer ik bij de gemeente! Bij wijze van statement dan.

 • Klikklik

  Inderdaad, waaaaardeloos.

  Weert: Stad In Het Groen, laat me ff niet lachen.

  Wil je met de fiets naar het centrum, dan zorgt de overheid er wel voor dat dat ook niet gaat.

  Welke idioot stelt zo’n waanidee voor?
  Prutswerk op heel hoog nivo.

 • Leo

  Ik snap niet dat ze fietsers geen totaal verbod geven in het centrum, dan was het probleem met de fietsstallingen ook gelijk opgelost :piraat

 • madmax

  Leo, wat een onzin. Vind je het wel nog goed dat er “mensen” in het centrum rond lopen?

 • suikerklontje

  Hahhaha Leo , lijkt me duidelijk madmax dat dit sarcastisch bedoeld is .Maar het is jammer van die fietsenstalling achter de hema en inderdaad met een camera en geen bewaking zou ‘t nog een handige plek zijn om je fiets te stallen.

 • twinneke

  Zet je de daklozen/verslaafden 😉 in om je fiets te bewaken . :hmmm Hun een dagtaak9dagbesteding weer is iets anders dan schoffelen en vuil prikken) houd ze van de straat en voor de gemeente goedkope krachten.

  • Truitje

   dan worden dat weer ID-banen, die is de regering nu juist aan het wegwerken, allemaal naar een normale baan. Als ze in dienst zijn van de gemeente/risse zullen ze toch het minimumloon uit moeten betalen.

 • Tessa

  Ik snap dat er bezuinigt moet worden.Maar wat men op dit project bespaard geeft men weer aan andere in mijn
  ogen onbelangrijke dingen uit.Voorbeeld,er is weer
  een oude waterput gevonden uit de middeleeuwen,wordt weer hoop geld aan uitgegeven aan wat oude brokken stenen.Voorbeeld,men gaat ipads aanschaffen terwijl men laptops heeft.Bezuinigen is toch minder uitgeven
  of zie ik het nu echt verkeerd?

 • Martijn

  Wie dit verzint weet niet hoe onze binnenstad eruit ziet. ZEER zorgwekkend!

 • Lita

  echt belachelijk het gaat me niet om die 50 cent maar je moet tegenwoordig over al voor betalen :noooo wil je even naar de stad met de auto ben je al meteen 2 euro kwijt aan parkeren of 50 aan je fiets :boos maar als je gaat kijken in andere steden Amsterdam Rotterdam Apeldoorn heb je een fietsenstalling liggen nog groter als onze parkeer garage voor fietser EN VOOR NIKS !! maar was even vergeten dat hier in weert overal voor moet betalen en maar denken waarom is de stad zo leeg !! echt van de zotte !!

 • twinneke

  Nou je auto in de grote steden parkeren word je niet vrolijk van hoor ,dan is Weert goedkoper. :gaaap Vergeleken met die bedragen a 5 euro minstens per uur :noooo ,dan sta je voor 2 euro in Weert zo wat de gehele dag. :lutser

  • Lita

   Dan mag jij me wel eens gaan vertellen uitleggen waar je voor 2euro de heledag staad daar sta je hier in weer ma 2uur voor
   !!!!! :lutser

 • twinneke

  Bij wijze van dan.Maar in elk geval vergeleken bij de grote steden mag je hier in het Wieertse echt niet klagen mbt parkeergelden,daar betaal je soms echt 5 euro of meer zelfs voor amper een uur en als je niet snel genoeg bent heb je er nog een wielklem erbij als cadeautje nou ja cadeautje 😉 je mag hem er flink bij dokken .

  Meestal zetten wij de auto in de ursulinencomplex nooit bij het stadhuis.
  Maar goed de discussie gaat over betaald fietsen stallen .