Zondag 3 maart organiseren kring de Aldenborgh en het Erfgoedcluster Weert van de gemeente Weert een bijzonder Drieluik. Dit is ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundige Genootschap, waar de Aldenborgh een van de kringen van is. 3 maart is tevens een van de laatste dagen dat de expositie ‘Werk in uitvoering’ over de collectie Esser te zien is.

Het drieluik start om 13.00 uur in de Paterskerk, Biest 43 te Weert. Dit is de locatie van de Aldenborgh, de eerste zetel van de heren van Horn. Deze locatie heeft zowel een band met de historische kring als via het klooster van de Franciscanen met de religieuze kunst. Hier geven gemeenteconservator John van Cauteren en specialist kerkzilver drs. Jean-Pierre van Rijen een presentatie over het bijzondere edelsmeedwerk van atelier Esser.

Rond 15.00 uur vervolgt het programma in de Tiendschuur aan de Recollectenstraat 5. Hier geven Tyllo Werz, nazaat van Esser, en beide sprekers toelichting bij de expositie. Tot slot is het museum voor religieuze kunst Jacob van Horne aan de Markt 7 gratis toegankelijk. Hier is kostbaar kerkelijk vaatwerk van de hand van het atelier Esser-Werz te zien.

Het drieluik is gratis, maar exclusief toegankelijk voor leden van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap. Niet-leden kunnen ter plaatse lid worden. Kosten voor het lidmaatschap bedragen € 40,- per jaar. Dit jaar worden extra veel activiteiten georganiseerd in het kader van het jubileum. Meer informatie vind je via www.lgog.nl.