Vijftien jonge mensen hebben na het succes van de eerste keer besloten het initiatief van het Junior Bethelkerkconcert voort te zetten. Ze namen het enthousiasme van de volwassen musici over en zijn gaan repeteren voor hun eigen concert.

Velen in Weert kennen de traditionele klassieke concerten die worden gegeven in de Protestantse Bethelkerk aan de Maaspoort. Minder bekend is het Junior Bethelkerkconcert, dat nu voor de tweede maal wordt georganiseerd. Er worden werken gespeeld van Beethoven, Georg Philipp Telemann, Ernesto Köhler en G.F Händel; maar ook van van Yann Tiersen, Michael Jackson en Toon Hermans, om maar eens wat te noemen.

De jongeren spelen verschillende instrumenten: Lieke Fonteijn (harp), Janneke Verspagen (dwarsfluit), Maud van Stijn, Maud Dirkx, Karin Flipsen, Kirsten Scheepers en Anna Valkenburg (piano), Janneke van Reenen, Stef Fonteijn en Frank Moonen (trompet), Suzanne Hendriks, Pien van Stijn en Suzanne Hendriks (viool) en Ayla Naebers op gitaar. Ook is er een vocale bijdrage door Merle van Gansewinkel, op de piano begeleid door Anna Valkenburg.

De Bethelkerkconcerten zijn een begrip in Weert en omgeving. Ze worden tweemaal per jaar gegeven en ontstonden in de zomer van 2003. In november van dat jaar volgde het tweede concert. De grote belangstelling hiervoor was voor de uitvoerenden reden om door te zetten.

Het Juniorconcert wordt uitgevoerd op zondag 24 maart om 15.00 uur in de Bethelkerk aan de Maaspoort 30 in Weert. Entree € 2.50 per persoon voor ieder ouder dan 13 jaar.