Risse Groen maakt vrijdag 22 maart 2013 het openluchttheater van de Lichtenberg schoon. Dit doen zij in het kader van NL Doet. Oorspronkelijk was deze klus gepland voor vrijdag 15 maart. Vanwege de vorst in de grond kon het werk toen niet helaas doorgaan.

Na de schoonmaakactie van vorig jaar bood de Risse aan dit jaar het theater schoon te maken als vrijwilligerswerk. Vrijdag wordt het theater door ongeveer twintig mensen weer blad- en onkruidvrij gemaakt. Ook rondom het theater wordt klein groenonderhoud uitgevoerd. De gemeente Weert is erg blij met deze actie. Deze schoonmaakactie maakt weer diverse activiteiten in het theater mogelijk.

Op 2e Paasdag, maandag 1 april, is het theater open in het kader van de KunstINKijk. Eerst opent wethouder Coolen de kunstroute om 10.15 uur in de Tiendschuur. Daarna zijn diverse locaties open van 11.00 tot 17.00 uur. In het Kunstcentrum (aan de IJzerenmanweg 15) exposeren Lucy van Duppen, Maaike Vonk, Rien van Zeist en Wanda Lenaars met foto’s en schilderijen.

Op het podium van het openluchttheater staat werk van Els Maes-Verdonschot en Marga Hendrix. Het trio ‘Onder ons’ zorgt met muziek voor de sfeer. In de Mariakapel vindt u de werken van Greet Boekholt. Ook in de kunstboerderijen en de beide Boostenzalen is die dag kunst te zien.

Tijdens de Open Monumentendag op zondag 15 september is het theater ook open. Dan geeft het Weerter Mannenkoor weer een concert.

4 REACTIES

 1. Jao, det es un good initiatief ! Vea hebbe iets unieks met De Lichtenberg! En boovendien good bereikbaar. As drek de kazerne weg es auch nog un hieel schoeen parkeerplaats! Diij liktj dur noow al neave.

 2. Ga alsjeblief een cursus Weerts lezen en schrijven volgen bij Veldeke of schrijf gewoon in het Nederlands. Dit Weerts is echt tenenkrommend en lastig leesbaar…
  Ben het verder wel met je eens wat de Lichtenberg betreft!

 3. Mooi initiatief van de Risse! Hopelijk wordt de Lichtenberg steeds vaker gebruikt.

  @wdg die aub wat aan die afzeikreacties. Ook tenenkrommend.

 4. @ruud: gast zeik niet zo.
  prima lees- en begrijpbaar.
  @badhandook: helemaal met je eens.
  Ontopic: Goede zaak, zon mooi historisch complex, schandalig wat Weert het zo aan zijn lot heeft overgelaten. Hoop echt dat het ooit weer volledig in ere hersteld wordt.

Comments are closed.