Voor de komende activiteiten rond de viering van Weert 600 jaar Stad, organiseert het Weerter Mannenkoor een competitie voor een lied over het Weerterland in het Weerts dialect. Het lied zal gebruikt worden tijdens de opening van het feestjaar en bij de verschillende activiteiten in 2014.

Alle stadsdichters, muziekschrijvers, componisten en andere muzikale geniën uit het Weerterland, jong en oud, worden uitgenodigd om een toepasselijk lied te schrijven, te componeren en in te dienen bij het secretariaat van het Weerter Mannenkoor of op de Website van Weert 600 jaar Stad.

De teksten van ‘’t Wieërter lidje’ zijn in het Weerts dialect. Inzenders die dat moeilijk vinden, kunnen hiervoor ondersteuning krijgen via het Weerter Mannenkoor van de Veldeke Kring van Weert. De inzending sluit 15 juli 2013.

Vervolgens wordt er een eerste selectie gemaakt worden door een jury bestaande uit Jo Janssen, Rogier van Wegberg, Noël Seerden en scholieren van Philips van Horne Scholengemeenschap. Vijf finalisten krijgen de gelegenheid om tijdens de Lichtenberg Experience 2 op 15 september 2013 hun lied ten gehore te brengen in het openlucht theater aan de IJzerenmanweg. Het publiek zal dan mee bepalen wie de winnaar is.

Van het lied zullen meerdere muzikale versies gemaakt worden die onder meer geschikt zijn voor koor en orkest en populaire uitvoeringen. De uitvoeringen tijdens de activiteiten van Weert 600 jaar Stad zullen mede verricht worden door een projectkoor bestaande uit zangers (en zangeressen) uit het Weerterland.

De organisatie hoopt op de medewerking van jong en oud. “Laat zien dat Weert niet alleen de groenste en sportiefste stad is, maar ook de muzikaalste”, aldus de organisatie.

Voor aandachtspunten, de voorwaarden en het reglement:
www.weert600jaarstad.nl / www.weertermannenkoor.nl

11 REACTIES

 1. We weten nu in elk geval hoe het niet moet. #kroningslied.
  Zijn er trouwens liedjes over Weert die niet in het dialect zijn? Lijkt me ook wel aardig. :lol

 2. Prima idee maar laat het dan vooral gewoon in het nederlands en niet dialect! Is misschien leuker voor de mensen die geen dialect kunnen lezen, praten en/of schrijven!

 3. Hahah 2 versies zoals de naam borden van de stad hihi Nl en Weerter versie voor elk wat wils .En dan evt door elkaar zingen zoals toen blof deed met die Engelse of Amerikaanse groep .2 vliegen in 1 klap.

 4. Mien Wieërt waat bésse schoeën… ao nein det bestieët al…

  In Wieërt stieët un aardig ménke, in de buurt van ut postkantoeër… djuu, bestieët auch al en ut postkantoeër neet mieër…

  Vae Rogstaekers van Wieërt zölle um dit jaor laote gaon, mmmmm, dao is auch al wat op gemaaktj…

  Stedje aan de Iêzere Mân… is al us geschreve…

  Vae zeen as Rogstaekers geboeëre, laeve de Rog, Vivat oeës Wieërt! … nein is mieër wat vör un hymne…

  Och, laefdje d’n Dênt nog mer. Dae maakdje nog schoeën lidjes oeëver ‘ne paereboûm enzoeë…

 5. det deeje ze vreuger toch al, ich heb nog ein schoen gael LP met allemaol wierter lidjes op,
  d`n dent enzoe, mer ut es waal un schoen idee :cute

Comments are closed.