Foto’s – Tweede Pinksterdag stond het centrum van Weert in het teken van de inmiddels traditionele Pinkster Culiance.

Ook de achtste editie van het smaakvolle evenement stond in het teken van het goede doel waarbij kinderen centraal staan. Dit jaar organiseerde Kiwanisclub Weert het evenement om een mooi bedrag op te halen voor De Blauwe Vogels welke onderdeel zijn van Scouting Tungelroy. In deze (BE-)groep zitten kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Scoutinggroep Tungelroy streeft ernaar deze leden een gelijkwaardig programma te bieden als aan alle andere leden. Scoutinggroep Tungelroy wil graag een donatie voor het aanschaffen van aangepaste spelmaterialen voor de BE-groep.

Het tweede Goede Doel voor 2013 is het opzetten van een project dat het mogelijk maakt om verjaardagsdozen beschikbaar te stellen voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De verjaardagsdoos bevat zaken als een cadeaucheque voor de jarige, slingers, traktaties voor op school e.t.c. Voor het vullen van de dozen zoekt de Kiwanisclub nog sponsoren.

De evenement leek even in het water te vallen vanwege de regenval, maar toe het weer opklaarde stroomde de bezoekers de binnenstad in. De mensen genoten zichtbaar van de gerechtjes, drankjes en de sfeervolle muziekklanken. Ook mocht dit jaar de autoshow en het kindervermaak niet ontbreken.

Meer informatie: www.pinksterculiance.nl

Bekijk een sfeerimpressie: