Foto’s – Een groot aantal huishoudens en bedrijven in Weert heeft zondagavond zonder water gezeten na een leidingsbreuk in de wijk Groenewoud.

In de Herenstraat ter hoogte van de Luikstraat was een defect ontstaan aan het waterleidingnet. Door het lek zaten onder andere huishoudens in Groenewoud, Fatima en een gedeelte van het centrum zonder water.

Een medewerker van WML heeft de hoofdleiding dicht gezet en een noodkraan geplaatst in de Luikstraat. Voor een gedeelte van de Herenstraat is er geen water beschikbaar totdat het lek gedicht is. Deze werkzaamheden starten vanavond nog. Het overige deel van Weert krijgt weer water uit de kraan. Het kan zijn dat er sprake is van drukklachten.

Mogelijk ondervinden huishoudens ook na reparatie tijdelijk drukklachten of is er sprake van bruin, wit of troebel water uit de kraan. Dit is overigens niet schadelijk voor de gezondheid.