De gemeente Weert voert groot onderhoud uit aan het asfalt op de Bocholterweg.

Eind april zijn er al werkzaamheden uitgevoerd tussen de Ringbaan Zuid en de Mastenbroekweg. Nu wordt het werk tussen de Mastenbroekweg en de kern van Altweerterheide gefaseerd uitgevoerd, een deel voor de bouwvak en een deel na de bouwvak. Dit betekent dat de Bocholterweg twee keer wordt afgesloten.

De eerste afsluiting duurt van maandag 17 juni t/m vrijdag 12 juli 2013. Tijdens de bouwvak is de Bocholterweg gewoon open.

Voor de bouwvak
Fase 1 loopt vanaf de Heltenbosdijk tot het plateau in Altweerterheide ter hoogte van de zijweg Op den Das. Tijdens deze fase is de Bocholterweg afgesloten van maandag 17 juni 7.00 uur t/m vrijdag 12 juli 20.00 uur.

Na de bouwvak
Fase 2 loopt vanaf de Mastenbroekweg tot aan de Heltenbosdijk. De Bocholterweg is tijdens deze fase afgesloten van maandag 12 augustus 7.00 uur tot en met vrijdag 6 september 20.00 uur.

Bereikbaarheid
Voor direct aanwonenden en de hulpdiensten blijft de doorgang tijdens de twee fases gewaarborgd. Behalve tijdens de asfalteringswerkzaamheden, dan is de weg volledig afgesloten voor al het verkeer. Deze asfalteringswerkzaamheden vinden plaats op:

  • dinsdag 18 juni t/m vrijdag 21 juni (fase 1);
  • dinsdag 13 augustus t/m vrijdag 16 augustus (fase 2).

Tijdens deze twee periodes wordt er elke dag tussen 7.00 en 19.00 uur gewerkt aan het asfalt.

Omleidingsroute
Ter plekke wordt een grootschalige omleidingsroute ingesteld vanuit Altweerterheide naar Weert en vice versa.

Werk in uitvoering
De gemeente Weert doet er alles aan om de overlast van het werk te beperken. Meer informatie over wegwerkzaamheden staat op www.weert.nl/wegwerkzaamheden.