De winkeliers van de Dries zuchten onder juk van wegopbrekingen in de wijk Keent. Men heeft een tegemoetkoming gevraagd aan de gemeente.

In een reactie laat een van de ondernemers weten dat de winkeliers veel verlies lijden door de opbrekingen van wegen die naar de winkels leiden. De vele omleidingen zorgen er voor dat veel klanten de winkels links laten liggen omdat men moet omrijden.

In totaal duurt het ongeveer 5 weken dat de weg van en naar de Stationstunnel is afgesloten. Momenteel wordt er gewerkt aan de aanleg van een transportriool en de herinrichting van het openbaar gebied langs de spoorzone in de wijken Keent en Moesel.

De ondernemers hebben een brief naar het college van burgemeester en wethouders gestuurd waarin ze vragen om een tegemoetkoming in het verlies.

20 REACTIES

 1. Wat nou tegemoetkoming …pfff. Dat heet ondernemers risico. Ik heb geen last van die tunnel, maar wel van de crisis waardoor steeds later betaald wordt !!!

 2. Die slum ondernemers denken ein slaatje uit de wergopbrekingen te slaan.
  Niet intrappen gemeente !!

 3. Haha volgens mij hebben we een slumme komiek in ons midden op WDG. Heb al een paar keer kostelijk moeten lachen om de ‘slumme’ opmerkingen.

 4. Ik snap bovenstaande kritiek niet helemaal. Ik was laatst daar in een van die winkels (na 25 minuten rijden) en het was daar echt doods… Je word door de gemeente van de buitenwereld afgesloten, en bolletje36 noemt dit ondernemers risico??? ik zou wel weten wat ik gedaan had als ik een van die ondernemers was. Normaal vind ik dat die winkeliers pech hadden, maar de gemeente moet ineens alle wegen tegelijk afsluiten. En alle vaste klanten zijn nu ergens anders gaan kopen, en komen misschien niet meer terug…

 5. Volgens mij heeft de gemeente toch gewoon een geld bedrag begroot, wat juist bedoeld is om winkeliers of particulieren te compenseren waarbij sprake is van overlast. Voor de belastingbetaler zal dit niet veel uitmaken op korte termijn. T kost je wellicht een paar cent, maar op de lange termijn worden de winkeliers geholpen.

 6. Altijd wordt alles onder het mom van ”ondernemersrisco” geveegd. De gemeente gooit
  met miljoenen die betaald zijn met geld van de burger.
  Geef nou maar eens iets terug zou ik zeggen.
  Als je zelf 40% van je salaris moet inleveren piep je wel anders. :bahbah

 7. Niet alleen de winkeliers van de Dries denk ik.
  Jan Linders aan de Maaspoort en de Aldi zullen ook wel minder omzet hebben gehad door de werkzaamheden van de Maaseikerweg.
  Natuurlijk niet fijn voor de winkeliers maar het is niet anders.

 8. Ja arme winkeliers ik heb het zo met jullie te doen. Die klanten die zoooo ver om moeten rijden. Tuurlijk dat doen die niet. Ik vind dat jullie gecompenseerd moeten worden. Leg je boeken bij de gemeente maar open over jullie derving maar laat dan aan passant ook even zien wat je in de gouden tijden verdiende 😉

 9. Gouden tijden in Nederland???????
  Er was 1 gouden tijd namelijk de Gouden Eeuw
  een paar 100 jaar geleden. Denk je nu echt dat die winkeliers op de Dries bakken met geld hebben verdiend daar???? Kom op zeg, je moet toch echt beter weten.

 10. Weet jij mijn salaris dan ?? mss betaal ik nog wel meer ook en zorg er misschien ook nog wel voor dat 2 huishoudens kunnen eten waar ik het salaris voor betaal.pffffff :hmmm

 11. En jij wel misschien zo een ambtenaartje wat
  een dik salaris heeft en om 16.00 uur is afgewerkt.Dik doen van de burger zijn geld.

 12. Judeska,

  Als je een goede onderneming hebt met tevreden klanten blijven je klanten echt niet weg omdat er een tunneltje dicht is. Pfff…

 13. De gemeente heeft juist niet alle wegen in een keer afgesloten. Eerst is de tunnel bij de Maaseikerweg aan de beurt geweest en pas nadat die weer open is gegaan is de stationstunnel gesloten. Het is niet anders maar je zult op een gegeven moment dit moeten doen. Het is hoe dan ook nooit fijn maar zeg nu niet dat alles is afgesloten.

 14. Waar praten we eigenlijk over .
  Appie red zich zelf financieel wel.
  De trouwe dierenliefhebber rijd wel om.
  zelfde geld voor de vis.
  Domino pizza heeft hier scheurijzers met brokken piloten voor.
  Denk dat de schade voor ondernemers wel mee valt.

 15. als ze alleen de tunnel hadden afgesloten hadden de winkeliers misschien minder last gehad. maar de beatrixlaan is ook afgesloten dus in principe is de hele wijk afgesloten. ik kan de winkeliers wel begrijpen. ik hoop voor ze dat de gemeente iets doet

 16. En de volkswaage graasj (VW Kieentj) dan? Di-j besloog zoeen twieederdje van de noow nog bestaondje oppervlakdje! Aanne Drees dus. :huh

Comments are closed.