Update – Het bestuur van D66 Land van Weert is gisterenavond tijdens een algemene ledenvergadering van D66 Land van Weert per direct afgetreden. Een meerderheid van de aanwezige leden steunde een motie van wantrouwen tegen het bestuur, waardoor deze stap onvermijdelijk werd.

Raadslid Vincent van Brussel, die tijdens de vergadering zijn lot verbond aan dat van het bestuur, is door deze uitspraak van de leden per direct uit de fractie van D66 in Weert gestapt.

Aanleiding voor de ingediende motie van wantrouwen is een onherstelbaar gebleken vertrouwensbreuk tussen een aantal leden, waaronder D66-fractievoorzitter Stokbroeks, en het driekoppige bestuur van de afdeling Land van Weert. De afgelopen weken heeft intensieve bemiddeling van D66 Limburg en D66 landelijk niet tot een oplossing geleid.

Stokbroeks licht toe: “de door het bestuur voorgestelde procedure voor de verkiezing van de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 was niet transparant. Het bestuur opereerde niet handig en daardoor ontstond de schijn van partijdigheid”. Een meerderheid van de vergadering steunde de opvatting van Stokbroeks.

De fractievoorzitter betreurt het vertrek van Van Brussel uit de fractie.

5 REACTIES

  1. Maar jongens, wat is dat voor een kermis? Eerst ziet de VVD een derde van haar zetels verdampen en nu is het hommeles bij D66. Zulke instabiele partijen zijn niet goed voor het aanzien van de Weerter politiek. Hou de kikkers in de kruiwagen en zet samen de schouders onder onze mooie stad!

  2. dit zijn de huidige bestuurder als ze wind tegen hebben stappen ze af of ze weten niet met de burger zijn geld om te gaan. ZOOITJE is het in de gemeente zowel organisatorisch als bestuurlijk :lutser

  3. Op het eerste gezicht lijkt dit een (volgende) afgang voor de lokale Weerter politiek.

    Als je er beter naar kijkt, is dit misschien toch een goed besluit. Als het conflict echt ging over de lijsttrekkersverkiezing(en ook alléén als het daar écht om gaat!) denk ik dat dit D66 op een bepaalde manier siert. Ik vraag me af of veel Weerter partijen überhaupt dergelijke verkiezingen houden. Transparantie is een goede zaak.

    Het doet natuurlijk vermoeden dat er meer aan de hand is, maar daar kunnen wij als buitenstaanders niets zinnigs over zeggen.

  4. Als gemeenteraadslid begrijp ik er net zo weinig van. Zoals de burgemeester onlangs al enigszins schertsend zei ; we weten nooit wat de dagkoersen vandaag weer zijn.

    Schadelijk voor een toch al niet zo goede reputatie die de politiek heeft. Jammer.

Comments are closed.