De realisatie van het eerste C-Tech Lab van Limburg in Weert komt met stappen dichterbij. Het businessplan uit uitgewerkt en de initiatiefnemers zijn bij de uitwerking van het financieringsmodel, zo meldt de website HogeDunk.nl.

Binnen het C-Tech Lab worden kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 16 jaar op een speelse manier in contact gebracht met wetenschap en techniek. Daarnaast wordt sterk de nadruk gelegd op educatie, waarmee een verbinding wordt gelegd tussen primair onderwijs, middelbaar onderwijs en het bedrijfsleven. De ambitie is om jaarlijks 12.000 kinderen en jongeren vanuit de regio Weert deel te laten nemen aan geprogrammeerde activiteiten. Het doel is om meer jongeren enthousiast te kijken voor techniek en hun opleidingskeuze hierop te bepalen.

Het C-Tech Lab regio Weert zal als uitgangspunt de maakindustrie hebben, een belangrijk kenmerk van deze regio. De structuur en indeling van het C-Tech Lab is gekozen aan de hand van 4 stappen in het maakproces. Dit zijn: bedenken, experimenteren, maken en delen met de buitenwereld. De activiteiten zijn verbindend en breed gericht op ontdekken en ontwikkelen van talent. De sfeer van de inrichting zal een spannend, inspirerend en creatief karakter hebben.

De concrete indeling wordt zichtbaar in 4 ruimten waar elk plaats is voor minimaal 30 personen. Daarnaast komt er een centrale presentatie en demonstratieruimte waar plaats is voor 150 personen. De programmering van het C-Tech Lab komt mede tot stand op basis van vragen en behoeften vanuit het onderwijs, welzijnswerk, de speerpunten van het regionale bedrijfsleven. De beoogde locatie betreft het pand aan de Parellelweg 167 in weert. Dit is een oude bedrijfslocatie met een centrale ligging in het centrum, nabij het NS-station. Perron C, de creatieve broedplaats voor jonge ondernemers, is hier reeds gevestigd. Creatieve ondernemers hebben hier een plek gevonden om te kunnen ondernemen.

Lees meer op de website van de HogeDunk
www.hogedunk.nl

3 REACTIES

  1. O ja, goed initiatief.
    Laatst heb ik voor talentenkijker(punt)nl op een basisschool mijn beroep uitgelegd. Je merkt dan wel dat veel kinderen “iets met computers” willen gaan doen. Ik hoop dat door projecten zoals het C-tech lab en talentenkijker toch meer jeugd kiest voor de wetenschap en techniek.

Comments are closed.