De Tweede Coentunnel is onlangs geopend. Na 20 jaar praten ging in 2009 de bouw van start. Jarenlang was de eerste Coentunnel een knelpunt voor het autoverkeer.

De tunnel is aangelegd voor een betere doorstroming van het verkeer en betere bereikbaarheid en ontsluiting van de noordelijke Randstad en het westelijk havengebied.

Weert Groep uit Stramproy was als specialist bij dit project betrokken en verzorgde het thermisch verzinken en poedercoaten voor de stalen overkapping met de roosters van de beide entrees. Het proces van conserveren bestond uit: thermisch verzinken (300 ton), handmatig coatgereed maken en 2 lagen poedercoaten (ruim 15.000 m2) met een speciale onderhoudsvriendelijke topcoating.

Belangrijke insteek bij de Tweede Coentunnel is zo min mogelijk onderhoud. Een eventuele afsluiting van de tunnel kost handen vol geld. Daarom biedt Weert Groep de hoogst haalbare conserveringskwaliteit en de best passende werkwijze. Elke processtap wordt kwalitatief geborgd met de meest optimale keuze. Dit is geformuleerd in de GSB ST 663-richtlijn. Weert Groep weet wat er verwacht kan worden als het gaat om corrosie. Door deze expertise worden opdrachtgevers in de toekomst niet verrast door onverwachte onderhouds- en/of reparatiekosten.

Weert Groep in Stramproy is specialist in het beschermen van staal tegen corrosie door middel van thermisch verzinken, deltaverzinken en poedercoaten.

Meer informatie: www.weertgroep.nl of twitter.com/WeertGroep.