De Swingband The Oaken Towels gaan optreden in het voorprogramma van een benefietconcert van Nick en Simon. Nick en Simon zijn actief als ambassadeurs van stichting Edukans. Deze stichting zet zich in voor beter onderwijs voor kinderen in ontwikkelingslanden. Het optreden vindt maandagavond 17 juni plaats bij Holland evenementen groep in Zoelen, in de buurt van Den Bosch.

The Oaken Towels bestaan uit jonge, talentvolle Weerter muzikanten, de band is opgericht in november 2012. De band wordt gevormd door een strak combo en een enthousiaste zanger aangevuld met swingende blazers.

De Weerter formatie speelt bekende en minder bekende pop, blues, swing en soul nummers zoals nummers van Michal Bublé, Joe Cocker en The Blues Brothers. Ondanks hun korte bestaan zijn The Oaken Towels al meerdere malen te beluisteren geweest; grote networkborrel, finale Battle Talents op de Markt, diverse feestjes, Café Wups Pub (uitgezonden op WeertFM) en Philips van Horne muziekgala in het Munttheater. Daarnaast zijn The Oaken Towels de trotse winnaars van de 25ste editie van Van Horne Pop geworden.

Binnenkort zullen de vrolijke klanken van The Oaken Towels onder andere te horen zijn in café de Harmonie, openluchttheater de Lichtenberg en stadsschouwburg Sittard-Geleen.

Meer informatie: www.theoakentowels.tk of www.facebook.com/theoakentowels