Aanstaande woensdag worden vier grote banieren aan de zuilen van de stadsbrug van Weert bevestigd. De banieren zijn echte blikvangers: ruim 5 meter hoog en bijna 2 meter breed. Ze wijzen inwoners en toeristen op de vele zomerse evenementen die Weert te bieden heeft.

De aankleding van de binnenstad is een nieuwe stap binnen de stadspromotie campagne Met ons. In Weert. De start wordt nu gemaakt met banieren op de stadsbrug. Na de vakantie worden er ook nog vlaggen opgehangen in alle winkelstraten en op de singels. Elk kwartaal worden de vlaggen gewisseld zodat er een mooie, herkenbare seizoensaankleding ontstaat.

De banieren aan de stadsbrug hangen ongeveer tot aan de start van de kermis, het laatste weekend van september. Hoewel we al een aantal zomerse evenementen hebben gehad, volgen er nog genoeg! Een greep uit de kalender: Theater op straat, Salsa Open Air, Pasar Malam, tentoonstellingen in de gemeentemusea, galerieën en NMC De IJzeren Man, Open Torendagen, Molenmiddagen, Truckrun, Landdag, In het licht van de Martinus, Cultureel Lint etc.

De aankleding van de binnenstad loopt vooruit op de viering van Weert 600 jaar stad in 2014. De bedoeling is dan voort te borduren op de aankleding die nu al wordt neergezet. De vlaggen in de winkelstraten worden later dit jaar bevestigd. Ze worden aan kabels dwars over de straat opgehangen. Dit principe wordt nu al in de Maasstraat toegepast en wordt door het winkelend publiek zeer gewaardeerd. Dezelfde kabels worden gebruikt voor de bevestiging van nieuwe sfeerverlichting in de wintermaanden.

In samenwerking met de gemeente gaat Centrummanagement Weert de huidige sfeerverlichting vervangen. Het belooft iets moois te worden! Bovendien is er in september weer aandacht voor de bevrijding van Weert. Stichting Fakkelestafette en het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert, kleden de binnenstad aan met vlaggen (met stokken) aan de gevels. Dit is afgelopen jaar in het kader van 60 jaar Fakkelestafette ook gebeurd en gaf de binnenstad een extra feestelijke uitstraling.