Foto’s – Dinsdag omstreeks 13.50 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de turborotonde aan de Eindhovenseweg – Ringbaan-Noord.

Op de rotonde was een auto met een motor in botsing gekomen. Wonder boven wonder raakte niemand gewond bij het ongeval. De auto en motor raakte beide beschadigd.

Uit voorzorg werd ook de brandweer gealarmeerd, maar deze kon al snel terugkeren naar de kazerne. De bestuurders zijn ter plekke gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

16 REACTIES

 1. Het lijkt erop dat de automobilist heeft willen “wringen” omdat die over de haaientanden stond te wachten en dus de motor en auto in botsing zijn gekomen.

 2. Als ik de capriolen van sommige weggebruikers daar regelmatig zie, vind ik het aantal ongelukken nog meevallen op onze turbo rotonde. En dan heb ik het nog niet eens over de fietsers/voetgangers die met ware doodsverachting de weg over moeten steken naast de rotonde.

 3. als je de bewegwijzering gewoon volgt en goed uit je kijkers kijkt is er niks aan het handje. Er zijn een aantal weggebruikers die op het laatste moment een andere rijstrook willen en dat is idd vragen om problemen

 4. Let op mijn woorden dit is misschien het eerste maar zeker niet het laatste ongeval.
  Ik kom er iedere dag minimaal 2x maar het is niet overzichtelijk gemaakt !!
  Gemeente Ga eens kijken in Eindhoven dat noem ik een Turbo rotonde !!

 5. De Turbo rotonde in Eindhoven is in drukke tijden ook een puinhoop. Waarom iedereen de Turbo ronde onoverzichtelijk vind, is mij een raadsel. Alles staat duidelijk aangegeven, hoe je weg moet vervolgen.

 6. Huh daar is toch die fietstunnel voor dat fietsers en voetgangers daar door kunnen ipv vlakbij die rotonde oversteken? Dan moet je wel heel erg kippig zijn om daar vlakbij over te willen steken als fietser.

 7. Nou ik ben niet echt kippig hoor 🙂 maar als je op Laarveld/ Hushoven woont net als ik fiets je over de fietsoversteekplaats (dus naast de rotonde) richting de stad. En ja dat is ontzettend goed uitkijken vooral de eerste oversteek vanuit Hushoven. Hier is geen midden om te wachten en krijg je van de ene auto voorrang en de ander niet. De fietstunnel ja die hadden we graag gehad, net als vanuit Hushoven richting de apotheek. De stoplichten zijn fijn, maar ik vind het toch altijd nog eng en heel spijtig als ik daar met mijn kinderen fiets dat die er niet is gekomen.

 8. Je begrijpt het verkeerd, aan de kant van Hushoven ga je echt niet om rijden via Boshoven om onder de tunnel te gaan. Dus je moet wel het gelijkvloerse fietspad betreden met je vehikkel.

 9. Ok nu vat ik hem dan ga je idd niet omrijden klopt.Kom je van de andere kant van Boshoven fiets je ook weer anders langs de sporthal of centrum Noord . Daarom had ik al toen ik het las hoe kom je met je fiets vlakbij de tunnel verzeild om over te steken nu snap ik hem. :w

 10. Veel automobilisten raken in paniek zodra ze de turbo rotonde passeren valt mij op. Ze veranderen plots van rijstrook omdat ze niet goed naar de borden hebben gekeken, wat zorgt voor een onveilige situatie voor andere weggebruikers. Wat overigens onbegrijpelijk is want die borden zijn zo groot dat ik ze vanuit mijn bed nog kan lezen. Misschien de automobilist die hier last van ondervind eens wat beter naar de borden moet kijken en ook op tijd en zo de juiste rijstrook neemt.

 11. De turbo rotonde in het begin van Eindhoven is ook niet geweldig met die overstekende fietsers.

  Auto’s remmen daar plotseling om voorrang te geven aan de fietsers.

 12. Voor dat soort voorspellingen hoef je geen deskundige te zijn.

  Ik vind de rotonde wel overzichtelijk en ik kom er maar zelden. Ongelukken zijn soms echt ongelukken maar ontstaan meestal door haast en onoplettendheid van de weggebruikers.

 13. Dit is zeker niet het eerste ongeluk hoor. heb er al meerdere keren ongelukken, of onderdelen gezien. Mijn vriendin is er ook al aangereden.
  En zelf moet ik hier ook regelmatig vol in de rem, omdat de persoon naast me (onbewust) van rijstrook wisselt tijdens het rotonde oprijden, of afrijden….voor mensen die hier niet bekend zijn is het echt een gedrocht.

 14. Verbaast mij niks die aanrijdingen, de rotonde zelf is niet overzichtelijk. Die in Eindhoven is beter. Dat komt door de lichtgrijze kleur van het asfalt en bijna gelijkwaardige kleur van die betonranden.
  Gaat hier in Weert nu wel eens een keer wat goed :hmmm

Comments are closed.