Verwarde vrouw in flat

Update / Foto’s – Dinsdag omstreeks 23.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een incident aan de Louise de Colignystraat in de wijk Moesel.

Ter plaatse was er sprake van een dreigende situatie. Een verwarde vrouw dreigde vanaf de vierde verdieping naar beneden te springen. Ook zou ze mogelijk de gaskraan willen open draaien. De brandweer werd daarom gealarmeerd om de hoofdgasleiding af te sluiten. De politie evacueerde de andere flatbewoners.

De vrouw weigerde in het bijzijn van haar kind de woning te verlaten. Nadat familieleden met haar hadden gesproken kon het kind worden geëvacueerd, maar de vrouw zelf weigerde de woning te verlaten. Een onderhandelaar van de politie kwam ter plaatse. Toen de onderhandelingen op niets uitliepen betrad een speciaal arrestatieteam het flatgebouw om de vrouw uit haar woning te halen. Hiervoor klommen de agenten ook op het dak van het flatgebouw.

Omstreeks 2.30 uur trad het arrestatieteam met een stormram de woning binnen en hield de vrouw aan. Ze werd na haar aanhouding meteen overgebracht naar het arrestantenverblijf in Roermond. De burgemeester kwam ter plaatse en liet zich informeren over het incident.

Update:
De politie heeft de bewoonster aangehouden nadat ze had gedreigd om haar woning te laten ontploffen. Het appartementencomplex werd uit voorzorg ontruimd omdat de gaskraan open stond. Om te voorkomen dat ze zichzelf en haar zoontje iets aan zou doen, zijn een onderhandelaar en familielid in gesprek gegaan met haar, waarna ze haar zoontje overgaf.

Met assistentie van een arrestatieteam is de vrouw aangehouden. Het zoontje is ondergebracht bij familie. Voor de vrouw wordt professionele hulpverlening ingeschakeld.