Foto’s/video – Donderdag op vrijdagnacht omstreeks 3.20 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de Roermondseweg.

Nabij de splitsing met de Groenstraat was een personenauto tegen een geparkeerde bestelbus aan gebotst. Beide voertuigen kwamen een tiental meter verderop tot stilstand tegen een kantoorpand. De inzittenden van de personenauto sloegen vervolgens op de vlucht.

Volgens getuigen reed de personenauto met hoge snelheid over de Roermondseweg en scheurde rakelings langs een aantal fietsers af. Door onbekende reden verloor de bestuurder de macht over het stuur en veroorzaakte een botsing met een flinke ravage als gevolg.

De inzittenden raakten gewond maar wisten het voertuig te verlaten en sloegen op de vlucht. Buurtbewoners die wakker werden van de knal zagen twee personen wegrennen. De politie zette vervolgens de achtervolging in. De gevluchte personen konden deels worden getraceerd via een bloedspoor op het trottoir, echter hield het spoor opeens op in de Groenstraat.

Volgens de eerste berichten zou één persoon zijn aangehouden. Een andere inzittende werd niet gevonden en daarvoor werd een burgernetbericht verstuurd.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Update
Uit onderzoek bleek dat deze persoon onder invloed van alcohol had deelgenomen aan het verkeer. Het rijbewijs van de 28-jarige man uit Budel is ingevorderd. De man is voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De bijrijdster is vooralsnog spoorloos.

Burgernetbericht:
Actie gestart: vrijdag 26 juli 2013 4:18:12
Aantal benaderde deelnemers: 218
SMS berichten:
Weert omg. Groenstraat,politie op zoek naar slachtoffer van verkeersongeval. Vrouw, 20-30 jaar oud, lange blonde haren tot middel, geen schoenen. info 0900-8844

Tweede bericht:
Weert omgeving Groenstraat. Slachtoffer van verkeersongeval is nog niet aangetroffen. Heeft u info bel dan 0900-8844

Video via Youtube:
http://youtu.be/TpVRKt4CoPc

no images were found