Bermbrandje langs spoor

Foto’s – Vrijdag ondervond het treinverkeer tussen Weert en Eindhoven even hinder door een bermbrandje langs het spoor in Weert.

Nabij het pas aangelegde ecoduct was een bermbrandje ontstaan. De brandweer werd rond de klok van 13.00 u gealarmeerd om het brandje te blussen. Ter plaatse was er sprake van enige rookontwikkeling. Het vuurtje was bijna uit zichzelf gedoofd.

De brandweer heeft de smeulende bermbrand gedoofd met water. De treinen moesten met gepaste snelheid passeren wat zorgde voor enige vertraging van enkele minuten. Een beambte van de NS heeft vervolgens een inspectie uitgevoerd en het sein veilig gegeven.

Door het mooie en droge weer neemt de kans op natuurbranden steeds meer toe. Momenteel geldt voor Limburg nog code groen. Echter wordt de natuur steeds meer kwetsbaar. Afgelopen week adviseerde Waterschap Peel & Maas al om zuinig om te gaan met water. Ook voor de komende dagen wordt zomers weer voorspeld. De kans op een natuurbrand zal dan steeds meer toenemen.

no images were found