Foto’s – Dinsdag omstreeks 10.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een dier in nood aan de Houtsnip in Weert.

Een dierenliefhebster had opgemerkt dat een jonge ekster met visdraad verstrikt zat in een boom. Ze was eerst zelf in de boom geklommen om het dier te redden, maar liep hierbij lichte verwondingen op waarna ze de reddingsactie staakte.

Daaropvolgend werd advies opgevraagd bij de dierenambulance en politie die vervolgens de brandweer ingeschakelde. De brandweer kwam met een ladderwagen ter plaatse zodat het dier uit zijn benarde positie kon worden bevrijd. De ekster zal worden opgevangen en worden verzorgd.

no images were found

14 REACTIES

 1. Ik vind het goed dat er geen onderscheidt wordt gemaakt voor dieren of mensen. Zodat er gezeik is over kosten.

 2. Och ik dacht eerst dat der weer eens een kat in de boom zat… :p Fijn dat het beestje nu eindelijk gered is het arme beest. Goed werk jongens en Linda jij natuurlijk ook!

 3. Vind dit toch een beetje te ver gaan !!!! Stel bij Trespa gebeurd iets ECHTS ergs ,Staan daar wel 5 brandweermensen en Ladderwagen voor een ekster.Hoever gaan we nog ?

 4. Tja als de vogelbrandweer bestond en deze ekster een gsm had had hij onze brandweer niet nodig gehad, tot die tijd prima dat de brandweer dit doet:)

 5. Beste Wim,

  Ik begrijp en respecteer je gevoel.

  Tijdens zo’n inzet blijft mens en materieel inzetbaar voor het geval “er echt iets gebeurt”
  Verder staat letterlijk in de taakomschrijving van de brandweer ” voor redding van mens en dier”.

 6. Arme beest? Deze jonge ekster moet gewoon de kans krijgen om op te groeien zodat hij/zij straks de eitjes van merels kan leegeten en de jongen van de kool- en pimpelmeesjes kan opeten.

 7. ik ben blij dat de brandweer ook klaar staat voor dieren anders zou er veel meer dierenleed zijn.de mens staat nog altijd op 1 bij de brandweer en maar goed ook. en petje af voor onze brandweermannen in de regio en ja ze staan voor mens en dier klaar. toppie

Comments are closed.