D66: Stadhuis > stadstuin

De politieke partij D66 Land van Weert komt met een nieuw voorstel: “maak er een stadstuin/stadspark van boven op de parkeergarage”.

Volgens de politieke partij is het idee simpel: “Weert heeft geen behoefte aan nog meer winkeloppervlak of aan nog meer luxe appartementen in de binnenstad. Tegelijkertijd heeft de binnenstad van Weert een oppepper nodig, waarmee Weert zich onderscheidt van andere gemeenten. Wat is er dan mooier dan in de binnenstad van de groenste stad van Nederland een plek aan te leggen waar men elkaar kan ontmoeten, een plek waar men kan zitten of liggen? Een plek met een terras waar gelijktijdig kinderen kunnen spelen en je een ijsje of een Weerter vlaaitje kunt eten? Een stadstuin of stadspark voegt echt wat toe”, aldus D66.

In het voorstel komen twee varianten naar voren. Een stadstuin, waarbij de woningen aan de Hegstraat deels blijven staan en meteen de ommuring vormen. Enkele van de door de gemeente reeds aangekochte woningen moeten worden gesloopt om een doorkijk/doorloop te realiseren. Vanaf de Muntpassage gezien is het een wat hoger liggend open en groen gebied. Een uitnodigende open ruimte met wellicht een kiosk.

De andere variant is dat de gemeente het opkopen van woningen hervat. Zo kan een geheel open ruimte worden gecreëerd en kan zelfs via een looproute aansluiting worden gezocht met het park aan de Biest of met de Oelemarkt. De nieuwe stadstuin kan dan ook voor bepaalde evenementen geschikt gemaakt worden.

“In beide gevallen voegt het volgens de partij iets unieks toe aan de binnenstad: groen en ruimte. Als aanvulling op wonen en winkelen. Bovendien zou er dan geen geld worden gestopt in nieuwe megalomane projecten die uiteindelijk meer geld kosten dan ze opleveren”, aldus D66.

De komende tijd gaat D66 enkele beelden ontwikkelen van wat men concreet voor ogen hebben.