Fakkelestafette nieuwe stijl

In een eerder stadium heeft de organisatie van de Fakkelestafette al laten weten dat de viering van de Weerter bevrijding in september 2013 anders wordt opgezet. De herdenkingsviering krijgt een regionaal karakter.

Atleten van AV Weert en de KMS gaan op zaterdag 21 september monumenten in de omgeving van Weert bezoeken. Als het bevrijdingsvuur vanuit de Sint Martinuskerk naar de Rumolduskapel is gebracht, worden er 3 toortsen ontstoken. De atleten worden in 3 groepen opgesplitst. Groep 1 gaat richting Nederweert/ Leudal (Heythuysen), groep 2 gaat richting Nederweert/Cranendonck en groep drie loopt richting Weert/Leudal(Hunsel). In totaal worden er 24 monumenten bezocht.

Bij elk monument wordt op passende wijze hulde gebracht aan hen die stierven voor onze vrijheid. Eenmaal terug in Weert gaan alle groepen naar het Suffolk-monument aan de Stadsbrug en naar de Sint Rumolduskapel, de gedachteniskapel voor de Weerter gevallenen.

Meer informatie volgt nog via de plaatselijke media. Belangstellenden kunnen zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief van de fakkelestafette.

Aanmelden kan via de site: www.fakkelestafette-weert.nl