Vruchtbare grond in de regio Weert. In Weert en de direct omliggende gemeenten ligt het gemiddelde aantal geboortes (iets) hoger dan het landelijk gemiddelde.

Feit is wel dat in vergelijking met het jaar 2000 het aantal geboortes is gedaald. Door de crisis worden steeds minder kinderen geboren, meldt het CBS. RTL Nieuws zetten de geboortecijfers per gemeente op een rijtje.

In 2012 werden in Weert 47 kinderen geboren per 1000 vrouwen tussen de 15 en 50 jaar oud (gewogen cijfer). Het landelijk gemiddelde is 46 geboortes per 1000 inwoners. In het jaar 2000 werden in Weert 51 geboortes met 1000 inwoners geregistreerd. Toen lang het landelijk gemiddelde op 52 geboortes per 1000 inwoners.

Bij onze buren in Nederweert gaan ze helemaal los evenals in Cranendonck. Daar werden 52 baby’s geboren per 1000 inwoners. In Roermond hebben ze minder vruchtbare grond. Daar werden 44 baby’s geboren per 1000 inwoners.

7 REACTIES

  1. In de groenste stad van Nederland zijn wel wat leuke plekjes te vinden waar je lekker kan ‘sporten’ ;-).

  2. Joa, mer pasj ouch op met diees cijfers. Vur de koomendje joare stijgtj de migratie-component in Wieert (geborene met un dubbel of neet-Nederlandse nationaliteit) en in Remundj beveurbieeldj zaktj det juust…….

Comments are closed.