In het najaar van 2013 hebben ondernemers twee maal de gelegenheid om mee te gaan met een economische reis naar China die vanuit Limburg wordt georganiseerd.

De gemeente Weert gaat van 1 t/m 10 oktober naar China en neemt daar onder andere deel aan de InvesteringsEXPO in Shanghai. Dit doet ze samen met de Vereniging Nederland-China en ondernemers, uit o.a. Haaglanden. De China Investment Group is hier nauw bij betrokken. Daarna reist het gezelschap door naar Beijing en zusterstad Hangzhou, Yuhang in de provincie Zhejiang. Burgemeester Jos Heijmans en wethouder Frans van Eersel leiden de Weerter delegatie. Ondernemers uit het Weerterland zijn van harte uitgenodigd hierbij aan te sluiten.

Het doel van de reis is:

 • Handel- investeerders uit China te interesseren om in Nederland, en specifiek onze regio, te beleggen. Er kunnen ook matchmakingsgesprekken worden georganiseerd;
 • Cultuur- organiseren van een uitwisseling kunstexpositie i.k.v. Weert 600 jaar Stad;
 • Relatiebeheer- in het kader van de zusterband tussen Hangzhou, Yuhang District en Weert.

Van 8 t/m 14 september gaat een Limburgse Missie naar de provincie Sichuan. Deze missie wordt namens de provincie Limburg geleid door oud-minister Maxime Verhagen.
Vier partijen in Limburg hebben hun kracht gebundeld om aan deze activiteit te werken, namelijk de provincie, Kamer van Koophandel, gemeente Maastricht en LIOF.

De focus van deze missie is:

 • Handel (MKB’s uit Limburg, waaronder life science en agro-food ondernemers);
 • Acquisitie (Maastricht Health Campus, Greenport Venlo);
 • Gezondheidszorg (presentatie Dutch Aging Concept van Architecten aan de Maas);
 • Cultuur (geleid door wethouder Jacques Costongs van gemeente Maastricht);
 • Relatiemanagement (i.k.v. de vriendschapsband tussen Maastricht-Chengdu en Limburg-Sichuan).

Aanmelden voor deze reis kan tot uiterlijk 15 juli 2013. Meer informatie en een aanmeldingsformulier vind je op www.weert.nl.

Meer weten?
Neem dan contact op met Carine Bongers, bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente Weert, telefoon (0495) 575 000 of e-mail [email protected]

8 REACTIES

 1. De Duitsers waren ons voor en daarom gaat het daar nu zo goed. Dus zal dat in de toekomst hier ook wel zo zijn.

 2. Joa det es good! Mer paktj ut waal good aan met de cultuur! De Aziate zeen doa naameluk hieel trots op. En vea nateurluk auch: trots op oees Wieert !

 3. Ja, Jos was na een dag al aan de dunne, Frans die was slimmer die had lunchpakketjes laten maken door zijn vrouw, maar na dag 3 ging het ook met hem mis. :lol

 4. Ik kan me niet voorstellen dat dit wat opbrengt.Zo denk ik dat het gewoon hele dure uitjes zijn, die wij[degene die zelf niet op vakantie kunnen gaan]mogen betalen.

 5. Daar worden maar een paar Weerter mensen rijker van, waarschijnlijk diegene die het geld toch al niet op krijgen.

Comments are closed.