Ook modderdag in Weert

Vorige week was het bij de vestigingen van kinderdag- verblijf Waterwereld, Peuteropvang Dolfijn, Buitenschoolse Opvang Waterval en Buitenschoolse Opvang Atlantis een Modderdag. Kinderen hebben volop genoten van het modderen.

Op Modderdag gaf men kinderen meer ruimte voor het spel met water en zand. De kinderen speelden met twee belangrijke elementen: water en zand. Spelenderwijs werden de kinderen meer betrokken bij de omgeving. Aarde staat aan de basis van alles wat leeft. Water is voor het leven op aarde van essentieel belang. Water en aarde worden modder. Op ModderDag stond het beleven van modder centraal. De kinderen ervaren de modder met al hun zintuigen.

Modderdag” is een initiatief van stichting Veldwerk Nederland Veldwerk Nederland heeft Modderdag naar Nederland gehaald.

Kinderopvang Humanitas liet Modderdag niet aan zich voorbij laten gaan. Een modderglijbaan, een modderbad, moddersoep en moddertaart, alles met modder stond op het menu van deze dag! Kinderen zijn erg enthousiast en actief. Ze halen alles uit de kast om op zeer verschillende manieren te spelen met modder. Ze dagen elkaar uit, er zijn veel spatjes!

Tegenwoordig spelen kinderen steeds vaker in de buurt van een stopcontact. Ze zitten stil ineen virtuele wereld en banen zich schietend een weg langs monsters en gedrochten of racen in sportauto’s al botsend en slippend door de straten van een brandende stad. Via Twitter, Facebook en Whatsapp komen kinderen steeds meer virtueel met elkaar in contact. Veel kinderen hebben daarnaast een overvolle agenda: huiswerk, sport, muziekles. Maar waar is de ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? In het gras te liggen, bloemen te plukken en diertjes onder de bladeren te ontdekken?

Kinderopvang Humanitas liet Modderdag niet aan zich voorbij laten gaan. Een modderglijbaan, een modderbad, moddersoep en moddertaart, alles met modder stond op het menu van deze dag! Kinderen zijn erg enthousiast en actief. Ze halen alles uit de kast om op zeer verschillende manieren te spelen met modder. Ze dagen elkaar uit, er zijn veel spatjes!

Meer informatie:
www.kinderopvanghumanitas.nl