Predikaat Topzorg voor SJG

SJG Weert blijft scoren. Het Weerter ziekenhuis heeft het Topzorg predikaat gekregen voor de behandeling van liesbreuken. Zorgverzekeraar Menzis heeft het predikaat verstrekt op basis van de kwaliteit van de dienstverlening, de wachttijd en de informatievoorziening van het ziekenhuis.

Korte wachttijd
Doordat een goede samenwerking tussen de betrokken afdelingen worden patiënten met een liesbreuk snel geholpen in SJG Weert. Na verwijzing van de huisarts kan een patiënt, indien deze daar prijs op stelt, binnen een week terecht op de poli in het ziekenhuis. De chirurg bespreekt dan de mogelijke behandelingen. De zogenaamde preoperatieve screening volgt aansluitend op de afspraak met de chirurg, op dezelfde dag dus. “Niemand komt voor z’n lol naar het ziekenhuis, dus is het prettig als je het aantal bezoeken kunt verminderen”, licht chirurg Jeroen van Essen toe: “De eerstvolgende keer dat we de patiënt daarna zien is tijdens de operatie. Dat is – behalve in de vakantieperiode – meestal binnen twee weken nadat we de patiënt hebben gezien.” In Weert worden liesbreuken zoveel mogelijk middels een kijkoperatie verholpen. Belangrijk voordeel is een sneller herstel, met doorgaans minder pijnklachten.

Topzorg
Het predikaat Topzorg wordt gegeven op basis van eisen en wensen die zorgverzekeraar Menzis samen met patiëntenverenigingen opstelt. Een van de eisen is dat patiënten snel geholpen worden. Volgens Menzis is er daarnaast bij SJG Weert ook ruimte voor begrip en een luisterend oor voor wat de mens achter de patiënt doormaakt bij de behandeling en is er gerichte aandacht en zorg voor kinderen en hun ouders. Zo kunnen kinderen vooraf een voorbereidingskoffer lenen die hen helpt te begrijpen wat er gaat gebeuren. Ook staat een pedagogisch team klaar om ouders en kinderen verder te begeleiden indien dat nodig is.