OLS: puntjes op de i

Foto’s – Over enkele dagen barst het grote Oud Limburgs Schuttersfeest los in Stramproy. Ongeveer 1850 vrijwilligers zetten zich in om het iedereen naar hun zin te maken.

Woensdag kreeg de pers een rondleiding over het 12 hectare grote feestterrein. De voorbereidingen voor het evenement zijn in volle gang. Van ballonnen opblazen tot het plaatsen van sanitaire voorzieningen. En dan benoemen we maar enkele zaken. Er is al veel werk verzet, maar door het enthousiasme van de vrijwilligers ligt alles op schema.

Niet geheel onbelangrijk is dat er dit weekend ook een hapje en een drankje klaar zal staan. De organisatie verwacht dat er ongeveer 50.000 liter bier zal worden getapt. Daar hoort ook wat te happen bij. Daarom heeft men o.a. duizenden frikadellen besteld. Als je die achter elkaar zou leggen zou dat uitkomen op circa 11 km, zeg maar de gehele Maaseikerweg heen en terug.

Meer informatie over het evenement kun je vinden op www.OLS2013.nl of in de app van het OLS.

er zijn geen afbeeldingen gevonden