Ruim twee dagen na het noodweer dat Weert dinsdagavond trof, wordt de omvang van de schade goed duidelijk.

Burgemeester Heijmans: “Er bereiken mij steeds meer verhalen waaruit de ernst van het noodweer duidelijk wordt. Veel Weertenaren hebben schade. Soms in zeer ernstige vorm. Ondergelopen kelders en woonkamers, spullen die je kunt weggooien, rioolwater dat bij mensen omhoog is gekomen, ingestorte daken bij bedrijven, auto’s die total loss zijn en ga zo maar door. Ook blijkt er sprake van enkele persoonlijke ongevallen.”

De eerste meldingen dinsdagavond kwamen van twee campings. Daar werd vanwege de veiligheid van de gasten en een mogelijke ontruiming groot alarm geslagen. Heijmans: “Ik heb woensdag een bezoek gebracht aan de campings. En achteraf gezien viel de schade daar gelukkig mee.”

De brandweer heeft in Weert meer dan 300 officiële meldingen afgewerkt. Veel mensen hebben echter geen melding gedaan en zijn zelf aan de slag gegaan.

Heijmans: “Ik ben er trots op, dat veel mensen elkaar hebben geholpen. Als zoiets je overkomt, heeft dat een flinke impact. De gemeente is in alle wijken geweest voor een inventarisatie. Het is mij duidelijk geworden het natuurgeweld op vele plekken groot is geweest. De officiële meldingen zijn slechts een topje van de ijsberg. En het herstel is niet zomaar gebeurd. Veel bewoners zijn voorlopig nog bezig met opruimen, opnieuw schilderen, inrichten, vloeren leggen, de verzekering afhandelen enzovoort.” Ook de gemeente is nog volop bezig met het schoonmaken van de stad, repareren van infrastructuur en inventariseren van mogelijke knelpunten.

Heb je nog vragen of meldingen die nog niet zijn doorgegeven? Neem dan contact op met de gemeente Weert via (0495) 575 000 of [email protected]