Nieuwe speler BSW

De technische staf van BSW heeft deze week een contract getekend met de Nederlandse off guard Dyon Doekhi.

De 25-jarige Rotterdammer genoot zijn basketball-opleiding in Nederland en vertrok vervolgens voor een semi-professionele carriere naar Frankrijk, waar hij in diverse Franse competities speelde. In het seizoen 2009-2010 vertoefde hij kort in Bergen op Zoom bij de West- Brabant Giants, maar vond vervolgens toch weer onderdak in Frankrijk. Het afgelopen seizoen kwam de 1.87 m lange Dyon uit in de France Nationale 3, voor VGA St. Maur, waar hij een zeer dominante rol speelde als creatieve guard. In 22 wedstrijden stond hij gemiddeld 38 minuten op het veld en tekende daarin voor 22 punten, 4 rebounds, 4 assists en 3 steals per wedstrijd.

Ook bij BSW zal hij met snelle acties voor dreiging moeten zorgen. Het team van BSW onder leiding van coach Niels Vorenhout bestaat inmiddels uit Sjors Besseling, Joost Padberg, Roman Grigorev en Dyon Doekhi.