Stationstunnel open

Foto’s – Ondernemers blij, Belgen blij, Weertenaren blij, kortom iedereen blij want de stationstunnel bij het NS-station is weer open, zou je denken. Maar niets is minder waar.

De ondernemers liepen er vrijdag nog altijd een tikje verzuurd bij. De wegopbreking had een omzetdaling als gevolg, zo stellen de ondernemers aan de Dries. Zij stuurde onlangs hierover nog een brief over naar de gemeente.

En de verkeersdeelnemers? Die reageerden veelal toch positief op de openstelling. Maar wat een echte Weertenaar betaamt te doen is klagen. En dat gebeurde ook al snel. “Het ziet er niet uit, het is nog een grote puinzooi” zo luidde de klaaggezang.

Echter vandaag op 12 juli moest de weg open. Dat was afgesproken en gecommuniceerd. De weg is weer toegankelijk voor de weggebruikers en ook de faalpaal is verwijderd.

Na de bouwvakantie gaan de werkzaamheden weer verder. Het trottoir in de Louis Regoutstraat wordt in de weken na 12 juli afgemaakt. De fietspaden zijn na de bouwvakantie aan de beurt. In de tussentijd blijft de omleidingsroute voor de fietsers tussen de sloot en het spoor gehandhaafd.

Na de bouwvakantie, vanaf 5 augustus, wordt het deel van de Louis Regoutstraat tussen de Kerkstraat en de Blekerstraat/Kammerstraat aangepakt. Daarbij gaat ook een deel van de Kerkstraat en het hele Beraplein op de schop. Voor fietsers en voetgangers is er een omleiding vanaf de Dries. Ook start op 5 augustus het werk op het deel van de Beatrixlaan tussen Drakesteijn en de Julianalaan. Dit deel van de werkzaamheden duurt tot medio oktober.

Meer informatie:
www.weert.nl/spoorzone.

er zijn geen afbeeldingen gevonden