Vervolgwerk spoorzone

Aannemersbedrijf Van Boekel Zeeland BV werkt na de bouwvak weer verder aan het project Houtstraatlossing. Maandag 5 augustus 2013 start het werk in een deel van de Beatrixlaan en een deel van de Louis Regoutstraat. Deze werkzaamheden duren t/m 10 oktober 2013.

De gemeente Weert laat de twee fasen tegelijk uitvoeren. Dit maakt de totale doorlooptijd van het project korter. Zo is er minder overlast voor omwonenden en het verkeer.

Beatrixlaan
De Beatrixlaan wordt afgesloten voor al het verkeer tussen de Irenelaan en Juliana van Stolbergstraat. Voor auto’s en fietsers geldt een omleidingsroute. Deze wordt aangegeven op gele borden.

Louis Regoutstraat
De Louis Regoutstraat wordt ook voor een deel afgesloten voor al het verkeer. Het gaat om het deel tussen Dries en Blekerstraat. Ook wordt er gewerkt in de Kerkstraat en aan het Beraplein. Hiervoor wordt het deel van de Kerkstraat tussen Louis Regoutstraat en Sutjensdwarsstraat ook afgesloten voor al het verkeer. Voor auto’s en fietsers geldt een omleidingsroute. Deze wordt aangegeven op gele borden.

Voor voetgangers wordt er een loopstrook langs het werkterrein gemaakt. Zo kunnen bewoners van de Louis Regoutstraat en de Beatrixlaan langs het werkvlak tot aan de woningen komen.

Werkzaamheden vorige fasen hervat
In augustus worden de trottoirs aan de woningzijde van de Beatrixlaan tussen de Maaseikerweg en Drakesteyn opnieuw bestraat en het groen aangeplant. Daarnaast wordt de nieuwe openbare verlichting nog geplaatst.

In september wordt de Maaseikerweg voorzien van een laatste laag asfalt. Dan wordt ook het rode asfalt voor het fietspad vanuit het centrum richting Stramproy aangebracht. De tijdelijke straatverlichting op de Maaseikerweg wordt later nog vervangen door definitieve verlichting. Het planten van bomen gebeurt in het plantseizoen, najaar 2013.
In het eerste gedeelte van de Louis Regoutstraat, tussen de stationstunnel en de Kerkstraat, worden nog fietspaden aangelegd en het groen aangeplant. Met de aannemer is afgesproken dat deze werkzaamheden ruim voor de Weerter kermis zijn uitgevoerd.

Meer informatie:
www.weert.nl/spoorzone en www.houtstraatlossing.nl.