WielerRonde Stramproy

Op zaterdag 3 augustus a.s. organiseert de Toer- en Wielerclub Stramproy (TWC) door het centrum van Stramproy de jaarlijkse “Ronde van Stramproy”. Het programma is gevarieerd en bestaat uit enkele wieler-wedstrijden onder auspiciën van de Nederlandse Wielersport Bond, het Open Kampioenschap van Stramproy en het Clubkampioenschap van TWC Stramproy. Wegens het succes van vorig jaar is er opnieuw een Juniorenwedstrijd. Nieuw is een ploegentijdrit waarbij collega wieler-verenigingen uit de regio zich onderling meten.

Onder auspiciën van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) vindt er een officiële wielerwedstrijd plaats, waarbij de Amateurs en de Masters (veteranen) samen gedurende een rit van circa 75 km. tegen elkaar strijden.

Aangezien TWC iedereen de kans willen bieden om aan deze Ronde deel te nemen, kan er ook dit jaar weer gestreden worden voor het Open Kampioenschap van Stramproy. Leden van Toer- en Wielerclub Stramproy alsmede licentiehouders zijn van deelname uitgesloten. De inschrijfkosten incl dagverzekering bedragen € 7,50. De winnaar vorig jaar was Maarten Christis uit Kinrooi. TWC daagt renners uit Stramproy en directe omgeving uit om hieraan deel te nemen. Durf jij deze uitdaging aan? Geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden via de website www.twcstramproy.nl, daar vind je het digitale inschrijfformulier.

De leden van de Toer- en Wielerclub Stramproy meten zich onderling voor het clubkampioenschap van Stramproy. De winnaars van vorig jaar waren: A-groep Roy Steuten, C-groep Kris Vankerkom.

Na de geslaagde proef van vorig jaar gaan we onder auspiciën van de NWB een heuse Junioren-wedstrijd houden. Deelname is gratis. Je bent tijdens de wedstrijd automatisch verzekerd. Geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden via de website www.twcstramproy.nl, daar vind je het digitale inschrijfformulier.

Nieuw onderdeel in het programma is een spectaculaire ploegentijdrit, waarbij ploegen van elk 5 renners van wielerverenigingen uit de regio in een hoog tempo de strijd met elkaar aanbinden. Deze wedstrijd is over circa 11,5 km. Alle ploegen die deel nemen zijn speciaal hiervoor uitgenodigd. Er is zodoende geen sprake van vrije inschrijving.

Programma
15.45 Masters en Amateurs
17.45 Ploegentijdrit
18.15 Open Kampioenschap
19.15 Juniorenwedstrijd
19.45 Clubkampioenschap
20.45 Einde wedstrijden
21.30 Prijsuitreiking

Omlijstende activiteiten
Het geheel wordt muzikaal omlijst. Na afloop van de wedstrijden is er gezellige muziek op het Kerkplein. Voor de kleintjes is er op het Kerkplein een groot springkussen opgesteld. Na afloop van de prijsuitreiking is er in en rondom het Opsjupperke een gezellig samenzijn met begeleiding van DeeJee Roger de kapper.

Inschrijfbureau
Tot een halfuur voor elke wedstrijd kunnen renners zich nog inschrijven om deel te nemen. Het inschrijfbureau is bij café-grillroom-ijssalon Ut Opsjupperke, Kerkplein 8 Stramproy. Alle deelnemers moeten zich tot en half uur vóór de wedstrijd bij het inschrijfbureau melden. Hier krijgen ze een rugnummer en de dagverzekeringskaart.