Asorijder A2 komt uit Weert

Foto’s – De bestuurder van een bestelbusje dat zondag mogelijk door asociaal rijgedrag een ongeval op de A2 veroorzaakte heeft zich gemeld. Dat meldt een politiewoordvoerder aan het Novum Nieuws. De man uit Weert zou door berichten in de media hebben beseft dat de politie naar hem op zoek was. Bij het ongeval vloog een motorblok over de weg en vielen twee gewonden.

Volgens betrokkenen en getuigen was een nog onbekende bestuurder van een bestelbus debet aan het ongeval. Door zijn rijgedrag, dat als asociaal werd omschreven, werd de bestuurder van een personenauto gedwongen tot een uitwijkmanoeuvre, waardoor hij de controle over de auto verloor en hard tegen de middengeleiding reed. Door deze klap werd het motorblok uit die auto gegooid, die vervolgens een auto met aangekoppelde caravan flink beschadigde.

De inzittenden daarvan bleven ongedeerd. Een derde auto raakte beschadigd door rondslingerende brokstukken. De inzittenden van de eerste auto, een man en een vrouw, werden door de brandweer uit hun auto bevrijd en werden met nog onbekende verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd. Personeel van een traumahelikopter verleende medische bijstand aan het ambulancepersoneel.

Of de bestuurder van het busje wordt gehoord als getuige of als verdachte is nog niet duidelijk. Dat moet volgens de politie uit het onderzoek blijken.

Lees ook op:
Nu.nl: http://www.nu.nl/binnenland/3558790/gewonden-a2-vliegend-motorblok.html

Foto’s van politie Brabant:

er zijn geen afbeeldingen gevonden