Het Weerter bedrijf iQwoning, gevestigd op bedrijventerrein de Kempen, heeft afgelopen week 15 studentenwoningen geleverd in de Haagse Transvaalbuurt.

De woningen werden gebouwd in opdracht van de Haagse woningcoöperatie Staedion. In Weert zijn de zogenoemde ‘prefab-componenten’ gebouwd die vervolgens naar Den Haag zijn gebracht. Aldaar werd binnen twee dagen een mini-studentenflat neergezet, zo meldt Omroep West.

De componenten zijn kant-en-klaar die zelfs al zijn voorzien van sanitair. De verdere bouw op locatie behoeft dan nog maar weinig werk en geeft daardoor weinig overlast. De afwerking neemt nog 5 weken in beslag waarna de studentenflat sleutelklaar wordt opgeleverd.

De Haagse wethouder is enthousiast voor het product uit Weert. “Er staan snel iets en het is daardoor ook financieel goed te doen. Dat snelle bouwen is een uitvinding van de toekomst”, aldus de wethouder.

Video: