De tijgermug is terug

Bij twee bandenbedrijven in Weert zijn exemplaren van de Aziatische tijgermug aangetroffen. Deze week begint de bestrijding van de muggen. Het is het derde opeenvolgende jaar dat de tijgermug wordt aangetroffen in Weert.

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) trof de tijgermug aan tijdens een reguliere controle bij beide bandenbedrijven in Weert. De bestrijding is een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat de muggen zich vestigen in Nederland.

De kans dat de nu gevonden muggen drager zijn van infectieziekten is heel klein. In Nederland zijn nog geen exotische muggen aangetroffen die drager zijn van ziekteverwekkende virussen of parasieten. Door voorvallen in het buitenland is wel bekend dat deze muggen mogelijk ziekten kunnen overbrengen op mensen of dieren. Om te voorkomen dat de muggen zich verder vermenigvuldigen en verspreiden, is gekozen voor actieve bestrijding.

De muggen worden bestreden door de NVWA samen met het Kenniscentrum Dierplagen.

Meer informatie:
http://www.nvwa.nl/onderwerpen/ongewenste-uitheemse-dieren/dossier/aziatische-tijgermug/vondsten/situatie-in-weert