Donderdag eerste biomarkt

Vanaf donderdag 15 augustus start op de Oelemarkt een biologische markt. Hier staan voortaan op donderdagmiddag van 16.00 tot 20.00 uur acht kramen met biologische producten. Een leuke aanvulling op het winkelen tijdens de koopavond in Weert die tot 21.00 uur duurt. Wethouder John Cardinaal opent de biologische markt.

Op de gemoedelijke biologische markt kun je jouw boodschappen doen bij de producenten van biologische producten. Initiatiefneemster is Karen Wanders van geitenboerderij Saanenhof uit Heeze: “In Weert was er nog geen bio markt. Qua aantal inwoners is de stad groot genoeg voor zoiets en toch is het nog een saamhorige community. In Eindhoven staan we ook en wordt de markt steeds drukker bezocht. Je merkt dat mensen steeds bewustere keuzes maken voor hun voedsel. Door het horen van de verhalen van de producent zelf wordt dit alleen maar versterkt. Voor mij als producent van geitenkaas, is er niets mooier dan een streekproduct in de eigen streek te verkopen.”

De opzet is een kleinschalige, gezellige markt met maximaal acht kramen. De meeste ondernemers komen uit het gebied rond Eindhoven en verkopen onder meer groente, fruit, eieren, vlees, streekproducten, zuivel, delicatessen en specerijen. Het Muuëletentje, een Weerter natuurvoedingswinkel, zal ondermeer bakkerijproducten aanbieden. Kortom een gezellige markt op de Oelemarkt.

De ondernemers op de Oelemarkt verlenen ook medewerking. Zij zorgen voor diverse terrasjes tijdens de markt. De horecaondernemers willen de Oelemarkt ook overdag, en zeker tijdens de biologische markt, gezellig maken.

De biologische markt is een experiment voor Weert. De markt staat al enkele jaren met succes in Eindhoven en slaat nu de vleugels uit naar Weert. De initiatiefnemers bekijken na drie maanden of het experiment is geslaagd.