Komende zondag van 14.00 tot 16.00 uur kunnen jongeren (ongeveer tussen de 14-20 jaar) een gratis les krijgen in graffitispuiten op het Patersveld, wijk Fatima. Er is een container beschikbaar als oefenwand, de les wordt door een echte graffitikunstenaar gegeven.

De gratis cursus is opgezet in het kader van het project ’cultuur met je buur’ waarbij een lelijke plek wordt opgeknapt door de wijkbewoners samen met een kunstenaar. In Fatima zal de Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) in de loop van augustus worden verfraaid.

7 REACTIES

 1. Ik denk dat ik begrijp wat Slumme bedoeld…..
  Graffiti is kunst….
  Mits het gebeurd op plekken waar het mag en kan!
  En niet zomaar een verdwaalde “tag” op een bushokje.
  Neem de container bij de “Hangout” op Boshoven, da’s kunst, da’s kei sjiek maar niet zomaar ongevraagd bij iemand op de muur kliederen, dat behoort tot vandalisme en niet tot kunst (alhoewel dat er ook mooi uit kan zien)

  Ergens het woord L*L of K*T op de muur spuiten valt bij mij dus absoluut niet onder graffiti en dit keur ik dus ook af.

 2. Wel degelijk, de kans dat sommige jongeren na deze workshop, getriggerd worden om door te gaan met graffitispuiten is zeer zeker aanwezig.

  En de kans dat ze dan iemands muur, garage, bouwkeet, viaduct etc. gebruiken als oefenruimte wordt hier door ook vrij groot.

 3. Ja natuurlijk, en zonder deze workshop zouden die mensen natuurlijk ineens postzegels gaan verzamelen…die kans wordt echt niet groter hierdoor. Die is er gewoon en zal er altijd zijn. Als de workshop er al invloed op heeft, dan in positieve zin. Dat mensen zich er bewust van zijn dat er een plek en tijd is voor dit soort dingen en dat er verschil is tussen het taggen en kalken van random dingen of het maken van kunst

Comments are closed.