Infoavond Ringbaan Noord

De gemeente Weert organiseert op woensdag 28 augustus a.s. een informatie- avond over de reconstructie van de vier kruisingen en het realiseren van een groene golf op de Ringbaan Noord.

De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in café Beej-Bertje, Rietstraat 28 in Weert. Tijdens de informatieavond krijgen bedrijven, omwonenden en andere geïnteresseerden een toelichting op de plannen. Iedereen is van harte welkom.

Het deel van de Ringbaan Noord tussen de A2 en de Ringbaan Oost, is in eigendom en beheer van de provincie Limburg. Daarom werkt de gemeente Weert samen met de provincie Limburg.

De doorstroming op het ringbanenstelsel heeft al enige tijd de aandacht van de gemeente. In 2011 gaf de gemeenteraad de opdracht de doorstroming van het verkeer op de Ringbaan Noord van de rotonde Suffolkweg Zuid tot aan de oprit A2 te verbeteren. Een belangrijke schakel hierin, de turborotonde op de kruising met de Eindhovenseweg, is al gereed. Het volgende project is nu in voorbereiding. Het gaat om de aanpassing van de kruisingen met de Wiekendreef, Laarderweg, Ringbaan Oost en Marconilaan. Ook wordt de aansluiting van de Ringbaan Noord op de A2 verbeterd doordat de linksafstrook vanuit Weert wordt verlengd.

Neem voor meer informatie contact op met de gemeente Weert via tel. (0495) 575 000 of [email protected]