Zondag 6 oktober organiseert ARK Natuurontwikkeling een unieke kanosafari over de Tungelroyse Beek in het GrensPark Kempen~Broek. Het is een leuke manier om de natuur van Weert op een andere manier te ontdekken. Halverwege de tocht zal een ‘Limburgse verassing’ de kanovaarders opwachten.

Altijd al eens het Kempen~Broek vanaf het water willen ervaren? Rustig peddelend over het water ervaar je een ongekende rust en de schoonheid van de natuur. Tussen het riet of door een moerasje: er zijn steeds bijzondere dingen te ontdekken. Vanuit de kano heb jeu een andere kijk op het gebied en heeft u de kans om veel dieren te zien, boven en onder water. Zeker zullen we beversporen tegenkomen. Er zitten diverse burchten langs de beek. Op een ontspannen manier kun je ontdekken wat het Kempen~Broek te bieden heeft op het gebied van natuur en recreatie!

De excursie begint met een korte kano-instructie, waarna de deelnemers onder leiding van een ervaren gids over de Tungelroyse Beek peddelen. Onderweg krijg je uitleg over de planten- en dierensoorten en de natuurlijke processen. Ook de ontwikkeling en aanleg van klimaatbuffer Kempen~Broek krijgt de nodige aandacht. In natte tijden wordt schoon water opgeslagen en tijdens droge tijden kan die voorraad worden gebruikt. Hierdoor ontstaat een spectaculair waterrijk natuurgebied.

Er wordt gebruik gemaakt van 2- en 3-persoons Canadese kano’s, die erg stabiel zijn. Kano-ervaring is niet nodig, maar van alle deelnemers wordt wel verwacht dat ze een zwemdiploma hebben. Voor iedere deelnemer is een zwemvest aanwezig. Neem zelf jouw lunchpakket mee.

De tocht start vanaf de carpoolplaats bij de A2, bij afslag Kelpen-Oler. Onder begeleiding van de gids rijd je in zo min mogelijk auto’s naar het beginpunt van de tocht.

Wanneer: zondag 6 oktober 2013
Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur

Waar: Verzamelen bij carpoolplaats A2, afslag Kelpen-Oler
Kosten: 30,- euro per persoon, (inclusief koffie met vlaai).

Aanmelden is verplicht! Dit kan bij Ellen Luijks, [email protected] of 06-23340756. Graag jouw naam en telefoonnummer opgeven en aangeven met hoeveel personen je wil deelnemen. In de kano’s is plaats voor maximaal 13 personen. Een overdraging (sjouwen met de kano) maakt deel uit van deze kanotocht.

8 REACTIES

 1. Voor degene die gratis willen peddelen dat kan vanaf de Breijbaan bij het bruggetje voor huisnr 30. Zeer mooi en uiterst geschikt momenteel, nu het water hoog staat. Een prachtige omgeving.Wel 1 keer uitstappen om een zandpad over te gaan.Schitterende natuur met veel watervogels enz. Rubberboot gaat prima.

 2. Ja , bij de kwantum draai je de Breijbaan op,en dan kom je vanzelf op het bruggetje, Via de nieuwe poort kun je er zo op, het is toegestaan.!!!!

 3. Kanosafari door de natuur?
  Je kan tegenwoordig bij hevige regenval ook een kanosafari boeken bij mij door de bebouwde kom.
  Wie met de meeste losgeslagen putdeksels terugkomt krijgt een mooie prijs.
  De tocht voert je langs diverse laaggelegen gebieden in onze stad (Leuken,Keent) en is een echte aanrader!!

  Kosten €2.50 p.p.
  Kano €15.= per 2 uur
  €50.= borg voor de kano.

  :feest
  Tja, je moet van de nood een deugd maken in deze zware tijden…..

Comments are closed.