Kermis in Budel

Komend weekend is het kermis in Budel. Vijf dagen lang staat het centrum van Budel op zijn kop. Dit jaar staan er 32 attracties in het centrum van Budel. Van eetzaken tot groot vermaak en kinderattracties en behendigheidsspelletjes; voor ieder wat wils! Daarnaast zorgt de plaatselijke horeca voor sfeervolle muziek en gezellige terrasjes. Over het programma leest u meer in dit bericht.

Opening op zaterdag 24 augustus
Op zaterdagavond 24 augustus opent burgemeester Marga Vermue om 19.00 uur de Budelse kermis vanuit de mobiele wagen van de ‘Hernieuwde Levenskracht’. Samen met kermiswethouder Frans Strik geeft zij het startsein voor de Budelse kermis, waarna de Budelse kermis kan losbarsten. De plaatselijke harmonie ‘Eendracht Maakt Macht’ zorgt voor de muzikale ondersteuning tijdens deze opening. Daarna volgt een rondgang langs de diverse kermiszaken door de burgemeester, de wethouder en genodigden. Verder is een promotieteam op het kermisterrein aanwezig. Zij delen flyers uit waarmee dezelfde avond nog leuke prijzen gewonnen kunnen worden. De trekking van deze flyer vindt plaats om 20.00 uur bij ‘Hernieuwde Levenskracht door de Kermisbeer’

Kermismis op zondag 25 augustus om 19.30 uur
Op zondag 25 augustus om 10.30 uur wordt een kermismis op de baan van de autoscooters georganiseerd onder regie van kermispastoor. Muzikale ondersteuning door Muziekgezelschap ‘de Blaosbuk’, het kinderkoor onder begeleiding van zangeres Elly Lenders en het meerstemmig Kerkkoor Budel.

Maandag 26 augustus bezoek van Toos Toverhoed!
Met medewerking van de Vrienden van het Schepenhuis komt “Toos Toverhoed” om 18.00 uur naar de kermis. Toos Toverhoed deelt kleurpakketten en toegangsbewijzen voor Toverland in Sevenum uit.

Dinsdag 27 augustus: Uitreiking kermisprijzen
Ook dit jaar stellen de Budelse Ondernemers Vereniging (BOV) en de Grenskoerier weer prijzen beschikbaar voor de leukste attracties. De uitreiking van de kermisprijzen en de publieksprijs door wethouder Frans Strik vindt plaats op dinsdag 27 augustus om 13.00 uur bij Grand café de ‘Bonte Os’. ’s Avonds zorgt de band ‘The Originals’ voor de muziek op het kermisterrein.

Ontmoet Phoxy op woensdag 28 augustus!
Op woensdagmiddag komt Phoxy, de mascotte van PSV, naar de kermis in Budel! Je kunt Phoxy ontmoeten en met hem op de foto gaan. Ook deelt hij voetballen uit aan de kermisbezoekers. Op woensdag vindt om 21.00 uur de trekking van de gratis loterij plaats bij het lijntrek-bussenspel. Tijdens de kermisdagen krijgt u een gratis lot bij aankoop van een attractiekaartje.

Openingstijden kermisattracties
Tijdens de kermisdagen gelden de volgende openingstijden voor de grote kermisattracties:

– Zaterdag van 19.00 tot 01.30 uur.
– Zondag tot en met woensdag van 13.00 tot 24.00 uur.

De kleine eetzaken op de kermis sluiten uiterlijk een half uur na sluitingstijd van de horeca.