Kermis in Nederweert

Komend weekend is het kermis in Nederweert. Benieuwd wat er allemaal te beleven valt?

Van vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 augustus staat Nederweert in het teken van de kermis. Dat betekent plezier voor jong en oud uit heel Nederweert en omstreken. Tijdens de kermisdagen staan 39 attracties op het Rochusplein, Raadhuisplein en in de Geenestraat.

Welke attracties staan waar?
– Rochusplein:
Cake Walk, Poffertjessalon, Suikerspin/popcorn/noten, Gebak, Snoep, Big One, Mini zweefmolen, Time Trip, Disco Dancer, Grand Canyon, Beach Jumper XXL, Babysport Kids Fun, Beach Party.

– Raadhuisplein en Geenestraat:
Autoscooter/botsauto’s, Rupsbaan, Pusher, Polyp, Babyflug, Rolbalspel, Kanalenspel, Kamelenrace, Breakdance Part II, Walking Water Balls, Schietsalon, Eendjes vissen, Lijntrek, Draaimolen, Convoi, Grijpkranen, Tekenstudio, Aquablasta, Speedbooster, Suikerspin/popcorn/noten, Snoep, Gebak, Glazen Doolhof, Delicious food/American Hamburger, Visverkoop, Spaanse Churros.

Het kermisprogramma:

Vrijdag 23 augustus
Dit jaar start de kermis al op vrijdagavond om 19.30 uur. De exploitanten haken daarmee aan op de feestelijke opening van de heringerichte Burgstraat en Geenestraat en de verbrede Brug 15. Om de kermis gelijk knallend te beginnen, vindt de vuurwerkshow dit jaar op vrijdagavond plaats. Het vuurwerk zal omstreeks 22.30 uur worden afgestoken vanaf het Julianapark in Budschop.

Zaterdag 24 augustus
– Opening van de kermis
Ondanks dat de kermis op vrijdagavond al open is, vindt zaterdag om 14.00 uur de officiële opening plaats bij de autoscooters op het Raadhuisplein. Kermiswethouder Renée Wernink zal daarbij worden bijgestaan door Clown Desalles. Tijdens de opening worden drie kermisstrippenkaarten verloot. Met deze strippenkaart kun je gratis gebruikmaken van verschillende attracties op de kermis in Nederweert. Om in aanmerking te komen voor de kermisstrippenkaart vul je de bon in die in het Weekblad voor Nederweert op de kermispagina staat en levert deze in bij de bus in het gemeentehuis. Het eerste kwartier dat de kermis open is, zijn de attracties vrij toegankelijk!

Zondag 25 augustus
– Familiedag
Zondag is traditioneel de familiedag.

Maandag 26 augustus
– Kermisloterij
Ook dit jaar is er weer een kermisloterij met prachtige prijzen. De hoofdprijs is een reis naar Disneyland Parijs voor vier personen. Daarnaast worden er ook nog een flatscreen TV en een iPad mini verloot. Om een van die prijzen te kunnen winnen, hoef je alleen maar het lot op de kermispagina in het weekblad Nederweert in te vullen en uit te knippen. Je deponeert dit lot dan op maandag 26 augustus vóór 20.30 uur in de bus bij de poffertjessalon op het Rochusplein. De trekking van de loterij is op maandagavond om 21.00 uur bij de autoscooters op het Raadhuisplein.

Alleen de mensen die aanwezig zijn, kunnen een prijs winnen. Is de winnaar er niet, dan wordt een nieuw lot getrokken. Let verder op de spelregels die op het lot staan.

Dinsdag 27 augustus
– Goede Tijden-acteur
In navolging van de kermis in Ospel zal een acteur uit Goede Tijden, slechte tijden een bezoek brengen aan de kermis in Nederweert. Wil je graag zijn handtekening of zelfs met hem op de foto? Kom dan op kermisdinsdag om 19.00 uur naar het kermisterrein op het Raadhuisplein.

Meer informatie over openingstijden en parkeren via:
http://www.nederweert.nl/internet/gemeente-contact-artikelen_18/item/kermis-in-nederweert_45731.html