Kick-Off N-aar-G

Foto’s – Op woensdag 21 augustus vond de kick-off plaats van de Naschoolse Arrangementen in Brede School Markeent. Deze ‘geboorte’ werd gevierd met .. beschuit met muisjes.

Tussen 11.00 uur en 12.00 uur waren alle kinderen van Markeent (340 leerlingen) bezig in groepjes met een grote variatie aan activiteiten. Dit zijn activiteiten die vanaf 2 september na schooltijd in blokken worden aangeboden. Kinderen kunnen kiezen o.a. uit : Boetseren, schilderen, dans, toneel, koken, tuinieren, PowerPoint , gezelschapsspelen, sieraden maken, fotograferen, rots en water, sport, Houtbewerking, driedimensionaal bouwen en cupcakes versieren.

De arrangementen worden verzorgd door pedagogische medewerkers van kinderopvang Humanitas en Punt Welzijn, leerkrachten, combinatiefunctionarissen sport en medewerkers van Rick. Er is hulp van vrijwilligers van sportverenigingen en van de wijkraad. Er wordt ook samengewerkt met Verzorgingshuis Zuyderborgh, Wonen Limburg en het activiteitencentrum Stichting Gehandicaptenzorg Limburg.

Vanaf 2 september is er een groot aanbod in diverse activiteiten voor de kinderen van Markeent. Dit is gratis voor de kinderen van Kinderopvang Humanitas. Andere kinderen kunnen een strippenkaart kopen voor €10 en op deze wijze deelnemen. De bedoeling is om kinderen in aanraking te brengen met diverse activiteiten/ vrije tijdsbestedingen op een laagdrempelige wijze. Ook de financiële drempel heeft men zo laag mogelijk gehouden om er voor te zorgen dat deze activiteiten voor alle kinderen toegankelijk zijn.

er zijn geen afbeeldingen gevonden