Langzaam-aan actie op A2

Donderdag 15 augustus rond de klok van 16.00 uur heeft Transport Belangen Vereniging AIDT.nl een protestactie op de snelweg A2 op de planning staan. Vrachtwachtwagenchauffeurs zullen met maar 50km/u over de snelweg gaan rijden tussen Eindhoven en Weert.

De langzaam-aan-actie is bedoeld om aandacht te vragen voor misstanden in de transportwereld. De chauffeurs vinden dat hun banen wordt ‘afgepakt’ door buitenlandse chauffeurs. Ook voeren ze protest vanwege de nieuwe bijscholingsregels en de rust- en rijtijdenwet.

De belangenvereniging houdt het niet alleen bij deze actie. In het verleden vonden al diverse acties plaats. Ook in de toekomst wil de vereniging acties op touw zetten, in elk geval tot Prinsjesdag. Als je donderdagmiddag de weg op gaat, houdt dan rekening met extra files.