Lichtenberg op nationale tv

Woensdag 11 september is een belangrijke dag voor de Lichtenberg. Dan wordt namelijk een reportage over de Lichtenberg in Weert uitgezonden op Nederland 2. En op die dag start officieel de restauratie van de Mariakapel op het complex. Die kapel kan weer in oude luister worden hersteld door een bijzondere vondst en medewerking van verschillende partijen.

Op 20 augustus a.s. wordt de Lichtenberg gefilmd door de NTR voor de tv-serie Markante Monumenten. In de aanloop naar de Open Monumentendag wordt van elke provincie één monument belicht. De gemeente Weert is blij verrast dat de keus op de Lichtenberg is gevallen.

In het filmpje wordt het monument geportretteerd en in zijn cultuurhistorische context geplaatst. Ook worden archieffoto’s van het Bisschoppelijk College gebruikt. De uitzending is op 11 september op Nederland 2 van 16.10 tot 16.40 uur.