Op 20 september zal Herman van Veen een gala-benefiet optreden verzorgen in het Weerter Munttheater. Na uitverkochte voorstellingen in Carré is dit een unieke gelegenheid om deze wereldartiest in Weert te bewonderen. De avond wordt georganiseerd door de Rotary Weert Land van Horne die hiermee middelen bij elkaar wil brengen voor lokale en internationale kinderdoelen.

Onvergetelijke dag voor 30 minder bedeelde kinderen
Herman van Veen verleent geheel belangeloos zijn medewerking aan deze avond zodat er zoveel mogelijk aan goede doelen kan worden besteed. Tijdens de samenwerking met Herman van Veen is het geweldige idee ontstaan om 30 kinderen uit Weert een onvergetelijke dag te bezorgen op het landgoed van Herman van Veen in Soest.

In samenwerking met lokale zorgorganisaties zoals Punt Welzijn en PSW Junior (Pedagogisch Sociaal Werk) kan een groep kinderen en hun professionele begeleiders een speciale kindermusical bezoeken van Herman van Veen op landgoed de Paltz in Soest. In de intieme veilige setting van een klein theater in een fraai park kunnen de kinderen genieten van Hermans kunsten.

Sociaal zwakkeren en eenzamen uit Weert dichterbij elkaar brengen
Een tweede lokaal doel betreft de steun aan 50 sociaal zwakkeren in de Weerter samenleving. De voorstelling op 20 september aanstaande is de uitgelezen mogelijkheid om deze doelgroepen in samenwerking met Punt Welzijn een hart onder de riem te steken. Punt Welzijn heeft een aantal ‘maatjesinitiatieven’. Maatjesinitiatief is een verzamelbegrip voor projecten die vrijwilligers koppelen aan iemand die op bepaalde punten in het leven ondersteuning in de vorm van een coach, mentor of maatje nodig heeft.

De deelnemers van de maatjesinitiatieven met hun vrijwilliger worden uitgenodigd theatervoorstelling van Herman van Veen. Een veel gehoord probleem van deelnemers is het gebrek aan sociale contacten en gevoelens van eenzaamheid. Door samen naar het theater te gaan, leren zij andere mensen kennen. Naast de deelnemers en vrijwilligers van de maatjesinitiatieven zullen ook deelnemers en vrijwilligers van de ‘Boodschappen Plus Bus’ worden uitgenodigd.

Naast deze goede doelen wordt het project “Lot Roos” van Herman van Veen ondersteund. Lot Roos komt op voor kinderrechten wereldwijd en is actief in een grootschalig internationaal schoolproject met een online leeromgeving. Hierin kan Lot kinderen op toegankelijke wijze met en van elkaar laten leren. Het is de bedoeling ook enkele Weerter scholen hierin te betrekken. Informatie: www.lotroos.nl.

Kaartjes voor de Benefietvoorstelling zijn via www.munttheater.nl te bestellen.

De All-in prijs voor de voorstelling en het aansluitende feest bedraagt 110,- euro. Hiernaast zijn er een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor alleen de voorstelling. Deze kaarten kosten 65,- euro.

Video via Youtube:
http://youtu.be/oQdodx7Ivm0