Grote brand in Nederweert

Update – Foto’s/video – Een uitslaande brand heeft een voormalig leegstaand pand van de Boerenbond, gelegen aan de Staat 72, in de as gelegd. De brandweer die kort na de melding om 05.48 uur met vier blusvoertuigen en een autoladder ter plaatse is, heeft voorkomen dat het vuur overslaat naar een nabijgelegen kamerverhuurbedrijf. Elf personen zijn hiervoor uit het pand geëvacueerd. Er is niemand gewond geraakt.

De brandweer is in eerste instantie met twee voertuigen naar de brandmelding gegaan. Ter plaatse blijkt dat het pand van ongeveer 500 m² geheel in lichterlaaie staat. Vanwege de kans op uitbreiding van de brand naar een naastgelegen kamerverhuurbedrijf, worden er met spoed, twee extra blusvoertuigen en een autoladder gealarmeerd.

Na enige tijd voorkomt de brandweer dat het kamerverhuurbedrijf ten prooi valt aan de vlammen. De enige schade is enkele scheuren in de ramen en lichte rook op enkele kamers. Inmiddels zijn de bewoners om 08.30 uur teruggekeerd op hun kamers.

Een gedeelte van het pand is ingestort, enkele muren en een deel van het dak. Bij de brand is veel rookontwikkeling. Door de verdunning van de wind levert dit geen gevaar op voor de volksgezondheid. Nabij gelegen woningen hebben nauwelijks last van de rook. Vanwege de leeftijd van het pand wordt er rekening gehouden, dat er asbest is vrijgekomen. Dit wordt onderzocht door een gespecialiseerd bedrijf en op dit moment niet bekend. Een kleine hoeveelheid materiaal is rond het pand op de grond gekomen en het gebied is hiervoor afgezet.

Het sein “brand meester” is om 07.00 uur gegeven. De oorzaak van de brand is niet bekend. Als de politie aanleiding heeft, zal zij een technisch onderzoek starten. Dit zal in de loop van de dag bekend worden.

Het nablussen zal nog geruime tijd in beslag nemen. Hiervoor wordt een kraanvoertuig ingezet om enkele losstaande muurdelen te verwijderen, zodat de brandweer haar blussingswerkzaamheden veilig kan uitvoeren.

> Video via Youtube (gedeeltelijke instorting):
http://youtu.be/Y78Mpb6I6uM

er zijn geen afbeeldingen gevonden