In de zomermaanden controleert de politie regelmatig op zwemmers die in zand- en grindgaten zwemmen waar dat niet is toegestaan. In Weert blijkt ‘het blauwe meertje’ aan de Herenvennenweg een populaire zwemplek.

Afgelopen maanden controleerde de politie regelmatig bij de zandafgraving. Volgens een woordvoerder van de politie zijn al bijna 20 personen bekeurd voor het zwemmen in ‘het blauwe meertje’.

Het blauwe water werkt aanlokkelijk, zeker bij aanhoudend mooi weer. Echter kent de zandafgraving onzichtbare gevaren zoals een koude onderstroom. Zwemmers kunnen door de kou bevangen worden en vervolgens verdrinken.

Hoewel het meertje is afgezet met hekwerk en bordjes met – verboden toegang – pakken jongeren regelmatig een risicootje om de verkoeling op te zoeken in het gevaarlijke natuurwater. De politie ontraadt dit dan ook ten zeerste. De zwemmers lopen niet alleen het risico om te verdrinken, maar ook een boete van 130 euro.

Ook de komende weken zal de politie preventief blijven controleren.