Vieze scooterman opgepakt

De politie heeft maandag in Wellerlooi een 31-jarige man uit Blerick aangehouden op verdenking van schennisplegingen en aanrandingen die maandagmorgen werden gepleegd in Horst, Well en Afferden. De recherche onderzoekt of het om de scooterrijder gaat die de afgelopen weken meerdere vrouwen onzedelijk heeft betast in Noord- en Midden Limburg, waaronder in Weert en Zuidoost Brabant.

In de afgelopen weken zijn diverse vrouwen onzedelijk betast door een scooterrijder. De slachtoffers werden onder het fietsen betast terwijl de scooterbestuurder naast hen reed. Tevens liet hij zijn geslachtsdeel zien. Hij sloeg onder andere toe in Reuver, Kessel, Nederweert, Well, Grashoek, Cuijck, Mill, Neer, Haelen en Baarlo.

Eind juli verspreidde de politie een waarschuwing om alert te zijn en gaf het advies om in voorkomende gevallen 112 te bellen en lawaai te maken waardoor de omgeving alert wordt en de verdachte afhaakt. Volgens het eerdere politiebericht zou de man ook hebben toegeslagen in Weert.

Vrouwen die de afgelopen periode ook slachtoffer zijn geweest van deze persoon en nog geen melding bij de politie hebben gedaan, worden verzocht om dit alsnog te doen via 0900-8844.

In Horst werd maandagmorgen een vrouw op de Venloseweg onzedelijk betast door een man op een zwarte scooter, datzelfde gebeurde later in Afferden op de Langstraat. Tussendoor liet hij op de Kasteellaan in Well zijn geslachtsdeel zien. Na de eerste melding werden de beschikbare politiepatrouilles direct gealarmeerd om met behulp van het signalement uit te zien naar de scooterrijder. Ook Burgernet werd ingeschakeld om de hulp van het publiek in te roepen. Uiteindelijk zag de politie in Wellerlooi de verdachte rijden die aan het signalement voldeed. Hij is voor verhoor en verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.